Nieuws

Zorgen om ontslagen

door Anna van den Boogaard op 31 maart 2016

Op donderdag 25 maart 2016 kwam via het Leidsch Dagblad een artikel naar buiten over het verdwijnen van persoonlijke bewaking bij een aantal fietsenstallingen in Leiden. Dit zou tien medewerkers van de DZB hun baan kosten. De gemeente zou de bewaking uit kostenoverwegingen voortaan met camera’s willen doen (lees hier het gehele artikel).

Wat betreft de PvdA gaat het niet altijd om zo laag mogelijke kosten. Juist investeren in mensen zodat zij mee kunnen doen in onze samenleving is van groot belang. Dat mag best iets extra kosten!

Daarom stelde wij ook de volgende vragen aan het college:

 1. Kan het college aangeven waarom er mensen ontslagen worden en hun werk vervangen wordt door camera’s?
  1. Zo nee, waarom niet?
 2. Is het college het met de PvdA eens dat de gemeente ook een belangrijke voorbeeldfunctie heeft en juist mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst moet nemen/houden?
  1. Zo nee, waarom niet?
 3. Is het college het verder met de PvdA eens dat het ontslaan van deze mensen en de bewaking van de fietsenstalling door camera’s te vervangen, niets bijdraagt aan de kwaliteit en veiligheid van deze stallingen?
  1. Zo nee, waarom niet?
 4. Wat gaat er gebeuren met de DZB’ ers die nu hun baan verliezen?
 5. Kloppen de geruchten dat er nog meer ontslagen gaan vallen de komende periode?

2 Responses to “Zorgen om ontslagen”

 1. E. Meijer schreef:

  Kijk, dat krijg je nu als je telkens weer kiest voor peperdure prestigeprojecten, zoals bijvoorbeeld overbodige parkeergarages, de zoveelste herinrichting van de Haarlemmerstraat en binnenkort waarschijnlijk een “topsportcentrum” of iets dergelijks. Dat blijft er geen geld over voor mensen, of dat nu kwetsbare burgers zijn met een hulp- of adviesvraag, bovenvermelde DZB’ers of anderen. Steeds weer die foute keuze voor asfalt, steen en beton en tegen de mensen.

 2. Floor schreef:

  Als bewaking met camera’s goedkoper is dan dit door mensen laten doen is het, op zich, wel begrijpelijk dat men voor camera’s kiest. Maar dat zou, mijns inziens, alleen mogen als die DZB-ers dan wel een andere baan aangeboden krijgen. Niet zomaar botweg ontslaan dus. Ik vraag mij dus, net als de PvdA, ook af wat er met die DZB-ers gaat gebeuren àls zijn hun baan zouden verliezen.

  Goed om hier eens een keer een Partij VOOR DE ARBEIDER in actie te zien.

  En als de PvdA het onzalige plan schrapt voor de verplaatsing van het busstation naar de achterzijde (LUMC-zijde) is er misschien genoeg geld over om die DZB-ers toch in dienst te houden. 🙂