Nieuws

Op campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen!

door Bestuur op 24 februari 2017

De komende tijd zijn we veel op straat te vinden in aanloop naar 15 maart, want de Tweede Kamerverkiezingen gaan ergens over. Er staat veel op het spel. Saamhorigheid moet het weer winnen van eigen belang. We hebben nu de kans om Nederland écht te veranderen!

Help daarom mee tijdens de Leidse campagne!

1. Hang de poster op die bij het verkiezingstijdschrift zit. Het verkiezingstijdschrift is deze week op de mat gevallen bij de leden. Geen poster? Wil je er nog? Geen nood: stuur een mail naar het campagneteam via: campagne@pvdaleiden.nl.

2. Help mee op straat om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan over onze toekomst. Bekijk de website voor alle activiteiten. Of stuur een mail naar campagne@pvdaleiden.nl & doe mee!

3. Help mee om zoveel mogelijk mensen op te roepen te gaan stemmen. Op 13, 14 en 15 maart staan we op het station. Stemmen is een feest. We willen dat zoveel mogelijk mensen naar de stembus gaan. Vlak voor de verkiezingen wat tijd over? Doe dan mee! Stuur een mailtje naar campagne@pvdaleiden.nl.

4. Materiaal nodig? Wil je tijdschriften uitdelen? Toch een grotere poster voor jouw raam? Wil je flyers rondbrengen in jouw eigen buurt? Ook dat kan natuurlijk, stuur een bericht naar ons via campagne@pvdaleiden.nl!

Samen zorgen we voor een prachtige campagne en een mooi verkiezingsresultaat: het kan nu!

10 Responses to “Op campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen!”

 1. E. Meijer schreef:

  Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat leden hier nog voor te porren zijn onder de huidige deprimerende omstandigheden.
  Misschien kan de PvdA aanvoerder Martin Schulz van zusterpartij SPD lenen en met veel nepnieuws en ingehuurde internettrollen de kiezers ervan proberen te overtuigen dat er helemaal geen coalitie van VVD en PvdA was, maar een van VVD, D66, PVV en CDA. Want met Asscher als lijsttrekker en dankzij het neoliberale wanbeleid van de PVVDA (om maar te zwijgen over de totalitaire wandaden van Big Brother Plasterk) wordt het natuurlijk niets en krijgt Nederland straks het meest rechtse parlement sinds WO2, met alle te verwachten rampzalige gevolgen.

 2. Emile de Heer schreef:

  Heer Meijer,
  Ik deel uw pessimisme. Met haar coalitie met de VVD heeft de PvdA zich gecompromitteerd tot medeplichtigheid aan een bezuinigingsoperatie van 50 miljard. Daarmee werden vooral ouderenzorg, jeugdzorg en onderwijs uitgekleed. Natuurlijk kan de PvdA nu weer met een mooi links verhaal komen, maar wie geloofd dat nu nog? Wie garandeert mij dat de PvdA niet opnieuw samen met de VVD in een rechts kabinet gaat zitten?

 3. albert simonis schreef:

  Ik denk dat de peilingen dat al praktisch garanderen, Emile. Als ik een zwevende kiezer was, zou ik ook niet meteen aan de PvdA denken. Dit is volkomen verloren moeite, maar ik begrijp ook wel dat mensen de moed erin willen houden. Daarbij wens ik ze veel succes, maar ik ga niet voor gek staan met een bosje rozen.

 4. Floor schreef:

  “Wie garandeert mij dat de PvdA niet opnieuw samen met de VVD in een rechts kabinet gaat zitten?”
  Nou de heer Asscher garandeert dat in ieder geval niet. De heer Roemer voor de SP wel.

  De peilingen laten weliswaar een fors verlies voor de PvdA zien maar ondanks dat zou de PvdA toch best weer in het kabinet kunnen komen hoor. Er is dus “hoop” voor de PvdA.
  Toelichting:
  1.Peilingen kunnen er ook naast zitten.
  2.Een kabinet VVD-PVV zal er vermoedelijk niet komen en als het er toch zou komen zou zal dit niet stabiel zijn.
  3.Dat betekent dus dat de VVD op zoek moet naar andere partijen want met de PVV wil bijna niemand een coalitie vormen.
  En die andere partijen zijn dan vermoedelijk:D66,CDA en ….juist ja: de PvdA zal vast ook weer graag meedoen.
  Alles voor het pluche toch?
  Kortom : een stem op de PvdA kan ook nu weer (indirect) een stem op de VVD zijn hoor.

  Ach, die roosjes zal het campagneteam nog wel kunnen slijten maar of ook daadwerkelijk daardoor meer mensen PvdA gaan stemmen is niet erg waarschijnlijk. De PvdA zal het vooral moeten hebben van haar trouwe leden die ook zonder campagne wel PvdA zullen blijven stemmen.

 5. albert simonis schreef:

  Ik lees in het LD (column Joost Prinsen https://www.leidschdagblad.nl/nieuws/column-joost-prinsen-landverraders ) dat PvdA’ers op straat worden uitgescholden voor landverraders. Nu heb ik een hoop bezwaren tegen de politiek van de PvdA in de afgelopen 20 jaar, maar dit is van een stupide grofheid die me bijna zou bewegen om ook met zo’n hesje aan op straat te gaan staan en te kijken wat er gebeurt. Komt dit in Leiden ook voor? Zelfs van Floor kan ik me dat niet voorstellen…

 6. Floor schreef:

  Hoewel Floor veel kritiek heeft op de PvdA heeft die inderdaad nog nooit PvdA-leden uitgemaakt voor landverraders. Daar was en is immers ook geen reden voor. Wel voor allochtonenpamperaars en moslimpamperaars.

  Maar op deze website reageert wel iemand anders die wanneer hij het grondig met mij oneens is het dan blijkbaar wel nodig vindt om straatnaam en steeds volledige naam openbaar te maken. Niet dat dat nu zo erg is maar het doet mij wel denken aan nsb-ers die het ook nodig vonden om gegevens van anderen aan de vijand door te geven. Wie de schoen past trekke hem aan zou ik zeggen…..

  Uit het stuk van Prinsen in het LD waar Albert naar verwijst is mij in ieder geval niet duidelijk waarom daar de PvdA-ers voor landverraders werden uitgescholden. Schelden komt vaak voor uit boosheid en onmacht. Zo’n PvdA-er op campagne die uitgescholden wordt voor landverrader zou (zich) ook eens (af) kunnen vragen waarom mensen dat nu eigenlijk doen….

  Nee als ik een PvdA-er op campagne tegenkom zie ik daarin toch geen aanleiding om hen uit te gaan schelden voor landverraders. Ook ikzelf, geen PvdA-er dus, ben vaak uitgescholden.

 7. albert simonis schreef:

  Sprak vanmiddag een paar mensen van het flyerteam van de afdeling Oegstgeest. Eén was er idd (in Katwijk) voor landverrader en NSB’er uitgemaakt, maar hij leek weinig onder de indruk. Benieuwd naar de ervaringen in Leiden….

 8. Kees Walle schreef:

  In Leiden viel het best mee hoor Albert. Enkele partijgenoten die stonden te flyeren werden weliswaar straal genegeerd door het winkelend publiek, maar werden verder niet lastig gevallen.
  Alleen Floor, een bekende Leidse PVV-er, maakte het weer bont. Hij stond foldertjes uit te delen met de tekst: ‘Marokkanen Moeten Pleyte’. Toen ik hem wees op zijn spellingfout schreeuwde hij mij toe: ‘Dan ben je zeker nog nooit in de Jacques Urlusplantsoen geweest, verraderlijke NSB-er!’

 9. albert simonis schreef:

  Heb jíj staan flyeren, Kees? Voor wie dan?

 10. Floor schreef:

  Misschien heeft Kees wel per ongeluk staan flyeren voor de PVV i.p.v. de SP. Ha ha ha.

  Het is juist steeds Kees Walle met zijn smerige Kwallest(r)eken die het steeds, ook nu weer, veels te bont maakt: want Floor is geen PVV-er en heeft uiteraard ook nog nooit staan flyeren met dergelijke teksten over marokkanen. We zullen het dit keer maar als een grapje beschouwen. Dat Kees Walle zich gedraagt als een kwaadsprekende vals verdachtmakende verraderlijke NSb-er is reeds eerder toegelicht.

  De meningsverschillen die ik met de PvdA heb zijn niet van zodanige aard dat daarop de kwalificatie landverrader van toepassing zou zijn. Hoewel ik me heel goed kan voorstellen dat veel mensen zich verraden voelen toen de PvdA en VVD samen een coalitie gingen vormen.