Nieuws

Wijkbijeenkomst Slaaghwijk: samen moeten we het doen

door Jelte Liemburg op 7 februari 2016

Op zaterdagavond 6 februari organiseerde de PvdA Leiden samen met de stichting Jongeren in Nood een wijkbijeenkomst in de Slaaghwijk over jongeren in de wijk. Centraal hierbij stonden de problemen die jongeren in de wijk veroorzaken en ervaren. Een hoofdrol was hierbij weggelegd voor Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West.

lees verder »

PvdA presenteert Leidse Sportvisie

door Martijn Otten op 3 februari 2016

Vandaag presenteert de PvdA samen met D66 en GL een eigen sportvisie en een amendement om een half miljoen te reserveren voor kleine sportsubsidies. De afgelopen jaren zijn we bijna alleen maar bezig geweest met onze sportaccommodaties en te weinig met de sport zelf, dus daarom willen wij dat de gemeente zich weer actiever gaat bemoeien met de sport en dat we hier dan ook financiële middelen voor hebben.

lees verder »

Bewoners Doelencomplex eindelijk serieuze gesprekspartner rond Humanities Campus

door Elwin Wolters op 2 februari 2016

In de Raadsvergadering van 21 februari jl. heeft de PvdA, in samenwerking met de SP, ervoor gezorgd dat bewoners van Doelencomplex eindelijk serieus worden genomen door Universiteit Leiden bij de bouw van Humanities Campus. Ook is de universiteit nu bereid om met woningcooperatie De Sleutels en de bewoners van het Doelencomplex serieus te kijken naar alternatieven waarbij sloop van de 58 sociale huurwoningen niet nodig is.

lees verder »

11 februari: Agnes Jongerius in Leiderdorp

1 februari 2016

Nog maar even geleden, in december 2012, werd de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de Europese Unie. Her en der verschenen beschouwingen over het groeiende belang van de economische ‘soft power’ van Europa. Dat lijkt nu allemaal ver weg: de Russische annexatie van de Krim in 2014 en de oorlogssituatie in de Oekraïne riepen

lees verder »

Nieuw ombudsteam PvdA-Leiden van start

door Mees ten Hooven op 20 januari 2016

Op 19 januari ging het nieuwe ombudsteam van de PvdA Leiden van start. Het nieuwe team probeert mensen te helpen door een wirwar van wetten en regels binnen de gemeente. Mensen die vastlopen binnen de gemeentelijke procedures of te maken krijgen met problemen bij het UWV, woningbouwcorporaties en andere gemeentelijke instanties kunnen vanaf nu aankloppen bij het PvdA-ombudsteam.

lees verder »

Wijkbijeenkomst over jongeren in Slaaghwijk

door Abdelhaq Jermoumi op 20 januari 2016

Op zaterdag 6 februari 19:00 uur organiseren wij samen met stichting jongeren in nood, een bijeenkomst in de Slaaghwijk met als hoofdthema jongeren. Binnen dit thema gaan we het hebben over werk, studie, perspectief op de toekomst, overlast vraagstukken en vooral het voorkomen van overlast. Iedereen is welkom.

lees verder »

Nieuwjaarsborrel PvdA Leiden

door Sophie Heuves op 18 januari 2016

De nieuwjaarsborrel was gezellig en druk bezocht. Fijn om met elkaar terug te blikken op 2015, maar elkaar ook vooral te inspireren voor 2016. Met dank aan onze sprekers, Aloys van Rest (voorzitter), Marleen Dam (wethouder) en Marit Maij (Kamerlid PvdA) is dat zeker gelukt. Hieronder een kleine sfeer impressie:

lees verder »

Werkbezoek Merenwijk – de wijkbibliotheek in de toekomst

door Erica de Leeuw op 16 januari 2016

In 2015 werd de wijkbibliotheek in de Merenwijk bijna gesloten. Er kwam veel protest uit de wijk en vanuit de PvdA hebben wij ons ook ingezet om de bibliotheek open te houden. Met succes, want de bibliotheek blijft open, maar wijkbewoners vragen zich af voor hoe lang. Dat was een reden voor de PvdA werkgroep cultuur om een werkbezoek te brengen aan de Merenwijk.

lees verder »

19 januari: Lancering ombudsteam met Lutz Jacobi

14 januari 2016

Op 19 januari komt Tweede Kamerlid Lutz Jacobi naar Leiden om het Leidse Ombudsteam te lanceren! Vanaf 20.00 uur bent u van harte uitgenodigd om deze lancering bij te wonen in de Einstein. Iedereen, ook niet leden, kan een beroep doen op het ombudsteam. Het vernieuwde ombudswerk is ter ondersteuning van een ieder die vastloopt

lees verder »

Job Cohen over Vluchtelingen, Opvang nu en Beleid op termijn

door Hans van Dam op 6 januari 2016

Op vrijdag 15 januari ontvangen de Oude Socialisten Job Cohen die zal spreken en discussieren over het beleid rond de vluchtelingenstroom die Europa onder spanning zet en de bevolkingen, ook die in Nederland, zo verdeelt en onderling tegen elkaar opzet. Aan het eind van de negentiger jaren was Job zelf als staatssecretaris van Justitie zeer

lees verder »

9 januari: Nieuwjaarsborrel met Marit Maij

6 januari 2016

9 januari is Marit Maij te gast bij de nieuwjaarsborrel van de PvdA Leiden. Zij gaat in gesprek over het Nederlands EU-voorzitterschap. Wat betekent het voorzitterschap voor Nederland, en wat betekent het voorzitterschap voor Europa? Wat houdt het EU-voorzitterschap in? In Koetshuis De Burcht gaat over verschillende thema’s gesproken worden. Welke actuele thema’s komen het

lees verder »

Fijne kerstdagen en een gezond 2016

door Gijs Holla op 18 december 2015

Namens het bestuur en de fractie van de Leidse Partij van de Arbeid wensen wij u hele fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2016! Graag nodigen wij u via deze weg ook uit voor onze nieuwjaarsborrel: deze zal plaatsvinden op 9 januari tussen 15:00 uur en 18:00 uur in Koetshuis de Burcht. Tijdens deze borrel zal Tweede Kamerlid Marit Maij spreken over het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Hopelijk tot 9 januari!

lees verder »

VOG voor meer vrijwilligers gratis!

door Anna van den Boogaard op 17 december 2015

In 2015 berekende het CBS dat 49% van de Nederlanders minimaal een keer per jaar vrijwilligerswerk verricht. De groep die dat structureel doet is uiteraard kleiner maar van essentieel belang voor onze samenleving. De kosten die vrijwilligers in sommige gevallen moeten maken voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) mag dan ook niet drempelverhogend werken!

lees verder »

Inkoopkracht gebruiken om mensen aan het werk te helpen

door Marleen Damen op 17 december 2015

In beleidstermen noemen we het SROI (social return on investments) oftewel sociale winst bij aanbesteden.
Vanaf mei 2012 heeft Leiden SROI formeel opgenomen in zijn inkoop- een aanbestedingsbeleid met als doel werk te creëren voor mensen die in de uitkering zitten of om afspraken te maken voor leer-werktrajecten voor jongeren.

lees verder »

Wij zijn op zoek naar jou!

door Aloys van Rest op 15 december 2015

Gevraagd: steun voor het PvdA ombudsteam Leiden. Aangeboden: leuke collega’s, interessant werk, maatschappelijke waardering. Wat wij zoeken: PvdA-leden die een goed luisterend oor hebben om het ombudsteam de komende maanden te ondersteunen. In verband met de uitbreiding van de werkzaamheden zoekt het ombudsteam Leiden versterking. Het ombudsteam is een actief team van vrijwilligers die iedereen

lees verder »