Nieuws

JS: ALV en Politiek Café Decentralisaties

26 januari 2015

Aan het begin van het nieuwe jaar organiseren de Jonge Socialisten Den Haag – Leiden op dinsdag 27 januari een ALV om de jaarrekening van 2014 en de begroting van 2015 te presenteren. Aansluitend volgt een Politiek Café over de decentralisaties. De sprekers zijn John Kerstens (Tweede Kamerlid), Marleen Damen (Wethouder Werk en Inkomen van

lees verder »

Landelijk activiteitenfonds biedt kansen voor de afdeling

door Mathijs van de Waardt op 25 januari 2015

Als de Kerstboom het huis uit is en de laatste oliebollen zijn opgegeten, begint het belangrijkste werk van de penningmeester. Nadat de laatste rekeningen van het voorbije jaar binnen zijn, moeten de concept-jaarrekening en –balans opgemaakt worden, zodat de kascommissie deze kan controleren en deze op de ALV aan de leden gepresenteerd kunnen worden. Het afgelopen jaar was een verkiezingsjaar, waarin altijd meer inkomsten en uitgaven zijn, waardoor ook de boekhouding meer tijd kost dan andere jaren.

lees verder »

Gijs gefeliciteerd!

door Bestuur op 25 januari 2015

Vrijdagavond is Gijs Holla gekozen als raadslid van het jaar.

Het bestuur van de afdeling Leiden wil hierbij Gijs met deze eervolle prijs feliciteren.

lees verder »

Op naar 18 maart!

door Elwin Wolters op 25 januari 2015

De aftrap is gegeven! De PvdA gaat ervoor met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, de Eerste Kamer en de waterschappen op 18 maart. Dat was de voornaamste boodschap tijdens het PvdA-congres op 17 en 18 januari. Daarnaast moesten ook nog de Eerste Kamerlijst, veel (actuele) moties, het rapport Van Waarde en een resolutie Ledendemocratie, De bakens verzetten en Politiek van Waarde worden vastgesteld.

lees verder »

Leiden introduceert seniorenmakelaar

door Helma Baart op 25 januari 2015

Afgelopen donderdag voerde Helma voor de eerste keer het woord tijdens de raadsvergadering van de Gemeenteraad. Bij deze bijzondere gelegenheid vertelde Helma wat haar motivatie is om de politiek in te gaan en bepleitte zij de introductie van een seniorenmakelaar in Leiden. De ingediende Motie over dit onderwerp haalde donderdag een ruime meerderheid in de Raad.

lees verder »

Gijs Holla raadslid van het jaar

24 januari 2015

We zijn erg trots dat onze fractievoorzitter Gijs Holla is gekozen tot Leids raadslid van het jaar 2014! Lees hier het artikel in het Leidsch Dagblad over zijn uitverkiezing.

lees verder »

“Laten we dat gevoel van verbondenheid vasthouden!”

door Marleen Damen op 16 januari 2015

De dagen na de afschuwelijke en laffe aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo staat de discussie in het teken van het belang van de vrijheid van meningsuiting en de democratische rechtstaat. Op vele plekken in de wereld waren er demonstraties en bijeenkomsten. Ook in Leiden was er op initiatief van onze burgemeester een mooie bijeenkomst op het Stadhuisplein die mij ontroerde en zorgde voor een gevoel van verbondenheid dat we hopelijk blijven vasthouden in onze stad.

lees verder »

In Memoriam Bart Werk

door Bestuur op 15 januari 2015

Op woensdagmiddag 14 januari 2015 is Bart Werk gestorven.

Bart Werk; echtgenoot, vader en opa en ereburger van Leiden.

Bart heeft zich zijn hele leven, met steun van zijn thuisfront, ingezet voor heel veel mensen in Leiden, zowel in de Partij van de Arbeid, de Vakbond, Speeltuinvereniging(en) en nog heel veel meer.

lees verder »

Meld volle containers

door Gijs Holla op 14 januari 2015

Hoe minder afval er is, hoe beter. Maar als je afval hebt moet je dat kwijt kunnen. Helaas blijkt dat in Leiden vaak lastig. Rond de afgelopen feestdagen zaten vele glas-, plastic- en restafvalcontainers overvol. En ook buiten de feestdagen stromen er klachten binnen over volle afvalcontainers. Overvolle containers zorgen juist voor meer zwerfafval. Dat komt vervolgens op straat, in het water en in het groen terecht.

GroenLinks, het CDA en de PvdA roepen de Leidse inwoners op om foto’s te maken van volle afvalbakken en containers en deze te sturen naar vollecontainer@gmail.com of te twitteren naar @VolleContainer.

lees verder »

De afdeling Leiden steunt Ruud Koole. Jij ook?

13 januari 2015

Behoud van ervaring, waardering van de kwaliteiten van Ruud Koole en het besef dat deze kwaliteiten nodig zijn in de nieuwe Eerste Kamer. Daar gaat het om op www.kieskoole.nl.

Met de verkiezingen voor de Provinciale Staten van 18 maart vertrekt veel ervaring uit de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. De nieuwe fractie zal praktisch alleen uit nieuwkomers bestaan. Ruud Koole, een ervaren senator en vooral een gezaghebbend partijlid, staat nu echter niet eens op de kandidatenlijst.

lees verder »

Ga mee naar het congres!

door Gijs Holla op 13 januari 2015

Zaterdag en zondag houdt de PvdA weer haar jaarlijkse congres. Deze keer is het congres in DeFabrique in Utrecht. Wil je ook naar het congres en heb je geen zin om alleen te gaan? Reis dan zaterdag met ons mee naar Utrecht. We nemen de trein van 13:52 naar Utrecht op spoor 1/2 en verzamelen vanaf 13:40 uur in de hal. Hoogtepunt van de zaterdag is de speech van Lodewijk Asscher. Na afloop van de speech is het idee dat we samen ergens wat gaan eten (op eigen kosten) en dat we vervolgens naar het feest gaan dat die avond wordt georganiseerd in café Korenbeurs.

lees verder »

Nieuwjaarsborrel PvdA Leiden aftrap voor druk 2015

door Bestuur op 13 januari 2015

Zaterdagmiddag 10 januari trapte de PvdA Leiden het nieuwe jaar af met de nieuwjaarsborrel in Koetshuis de Burcht. Bij aanvang van de bijeenkomst werd aandacht gevraagd voor de gebeurtenissen in Parijs. Bij het nummer Imagine gespeeld door harpiste Nina van Tol gingen de gedachten van de aanwezigen uit naar de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Ook in de speeches van voorzitter Aloys van Rest, minister Ronald Plasterk en Europarlementariër Paul Tang kwam het onderwerp terug.

lees verder »

Aantrekkelijke wijkwinkelcentra en een compact kernwinkelgebied

door Erica de Leeuw op 8 januari 2015

Aantrekkelijke wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen die tevens de ontmoetingsplaats van de wijk zijn en een kleiner kernwinkelgebied in de binnenstad. Dat zijn de belangrijkste keuzes die de PvdA Leiden maakt voor de toekomst van het winkellandschap in Leiden.

lees verder »

Burgemeester roept op tot demonstratie in reactie op aanslag Parijs

door Gijs Holla op 8 januari 2015

Burgemeester Henri Lenferink roept Leidenaren op om donderdag 8 januari om 18.00 uur samen te komen op het Stadhuisplein in reactie op terreuraanslag in Parijs. Lenferink: “Deze moordpartij is een aanslag op onze beschaving. Het gaat in tegen alles wat wij belangrijk vinden. Nu moeten we onze weerbaarheid tonen.”

lees verder »

Een nieuw jaar

door Aloys van Rest op 1 januari 2015

Het is donderdag 1 januari 2015. Een nieuw jaar. Een nieuw jaar vol met nieuwe kansen.

Hopelijk blijft Nederland in 2015 grote dramatische gebeurtenissen bespaard en komt onze verwarde wereld enigszins tot rust. Minder oorlog, minder vluchtelingenstromen, minder hongersnood, minder haat en hopelijk meer verdraagzaamheid en respect naar elkaar.

“If the Russians love their children too”, zo zong Sting al tientallen jaren geleden en hoorde ik nu weer in de Top 2000! Die boodschap zou meer wereldleiders toch moeten aanspreken.

lees verder »