Nieuws

Algemene Ledenvergadering 4 maart met Leidenaar en Tweede Kamerlid Roelof van Laar

door Marc Newsome op 24 februari 2015

Graag nodigen we u voor de Algemene Ledenvergadering van woensdag 4 maart aanstaande. Aansluitend gaan we in gesprek met Tweede Kamerlid en Leidenaar Roelof van Laar.  We hopen u in grote getale te mogen begroeten! De bijeenkomst vindt plaats in grand-café ‘de Grote Beer’ , Rembrandtstraat 27 te Leiden. Aanvang 20.00, zaal open 19.30 uur.

lees verder »

Thema avond ‘De Hollandse Droom’ goed bezocht

door Abdelhaq Jermoumi op 22 februari 2015
Foto Foto Weblog Leidse Glibber

Vrijdagavond organiseerde de Pvda Leiden en de Jonge Socialisten een themavond over de zgn Hollandse Droom. Hoofdgast was burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zijn deelname was nog even spannend, omdat hij die week in de VS te gast was op een conferentie over aanpak radicalisering in het Witte Huis. Als locatie was het Gebouw gekozen in Leiden-Noord.

lees verder »

Schriftelijke vragen Wijkverpleging

door Rald Schalkwijk op 20 februari 2015

Raadslid Rald Schalkwijk (Zorg en Welzijn) stelde vandaag schriftelijke vragen over de rol die wijkverpleegkundigen gaan spelen in de Leidse Zorg. Schalkwijk: “De PvdA zet zich in voor een goede zorg op wijkniveau. Mensen moeten in hun eigen woning kunnen blijven wonen, ook wanneer ze verpleegkundige zorg nodig hebben.” Lees hier de vragen.

lees verder »

Wie ben ik?

door Jelmer Renema op 19 februari 2015

Ik wil een bekentenis afleggen: ooit was ik technocraat. Vijf jaar geleden geloofde ik dat politiek het beste aan ambtenaren kon worden overgelaten. Alle essentiële vragen waren toch beantwoord? De Paarse consensus van vrije markten en vrije mensen was het antwoord op alles. Natuurlijk, we moesten zorgen dat niemand zou verhongeren, maar in een braaf land als Nederland zou dat toch niet gebeuren? Politici waren gewoon overbodig. Het CPB en het CBS, en de rest van het uitstekende Nederlandse overheidsapparaat, zij konden de detailproblemen wel oplossen. Als ik al stemde, dan stemde ik D66, de partij voor brave mensen zonder mening.

lees verder »

Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer wint oeuvreprijs

door Martijn Otten op 19 februari 2015

Afgelopen maandag werd bekend dat Leiden behoort tot de vijf genomineerden om topsportgemeente van Nederland te worden. De andere genomineerden zijn Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Bunschoten. Van deze vijf genomineerden is Leiden de enige die al twee jaar op rij genomineerd is. Maar ook zonder deze nominatie kan iedereen in Leiden zien dat het geweldig gaat met de Leidse topsport. Daarom was het ook een begrijpelijke keuze van de jury voor de Leidse Sportprijzen dat zij afgelopen vrijdag ons oud-raadslid Tjeerd Scheffer een oeuvreprijs gaven voor al zijn werk dat hij heeft gedaan voor de Leidse Marathon en de Leidse topsport.

lees verder »

De PvdA was in de Professorenwijk, dit zijn de resultaten!

door Jelte Liemburg op 18 februari 2015

Op zaterdag 31 januari was de Leidse PvdA in de omgeving van de Oppenheimstraat in de Professorenwijk om de bewoners te vragen wat zij van hun wijk vinden en wat er beter kan, maar ook wat zij van de bouwplannen op de plaats van de oude St. Josephschool.

lees verder »

Bestuurder van het jaar Ahmed Aboutaleb komt naar Leiden!

door Bestuur op 16 februari 2015

Op vrijdag 20 februari organiseren PvdA Leiden en Jonge Socialisten Den Haag-Leiden een politiek café met verschillende gastsprekers, onder andere de Bestuurder van het jaar Ahmed Aboutaleb. In Het Gebouw aan het Arubapad gaat de Leidse bevolking in gesprek met de Rotterdamse burgemeester. Naast het gesprek met Aboutaleb wordt er een paneldiscussie gehouden, waarin de gasten met hun smartphone mee kunnen discussiëren over de stellingen.

lees verder »

Eigen bijdrage jeugdzorg

door Rald Schalkwijk op 13 februari 2015

Er is veel discussie ontstaan over de heffing van een eigen bijdrage in de jeugdzorg. Deze heffing is een drempel voor de toegang tot jeugdzorg en het is de vraag of dat verstandig is. Dit is een landelijke discussie die in de Tweede en Eerste Kamer moet worden beslist.
Ondertussen is duidelijk geworden dat de technische mogelijkheden om de eigen bijdrage te innen bij ouders nog zo in ontwikkeling zijn dat de uitvoering meer kost dan de eigen bijdrage zou opleveren. Daarmee vervalt het nut van die inning. Daarom willen wij graag dat Leiden het goede voorbeeld van Haarlem volgt en voor 2015 geen eigen bijdrage voor jeugdzorg op te leggen.

lees verder »

Te gast bij politiek café STUV over bed, bad en brood

door Abdelhaq Jermoumi op 12 februari 2015

In november diende de fractie van Christen Unie een voorstel in om een oplossing te vinden voor de groeiende groep mensen zonder verblijfsvergunning in Leiden, en om voor iedereen de basisvoorzieningen (bed, bad, brood) te verzorgen. Hierbij werd gevraagd om gebruik te maken van organisaties als STUV (Stichting Uitgeprocedeerd Vluchtelingen), Vluchtelingenwerk en andere maatschappelijke organisaties in de stad. Deze organisaties hebben kennis en wellicht ook middelen om deze basisvoorziening goed vorm te geven. De motie werd door een grote meerderheid in de raad aangenomen, waaronder de PvdA.

lees verder »

Valentijnsactie op 14 februari

11 februari 2015

Op zaterdag 14 februari organiseert de PvdA Leiden een Valentijnsactie. Een grote groep PvdA’ers gaat die dag in gesprek met Leidse inwoners op het stationsplein. Ook is de grote rode PvdA-dubbeldekker op het stationsplein te vinden. De actie is van 11 uur tot 13:30 uur.

lees verder »

Samen voor een mooi verkiezingsresultaat!

door Jelte Liemburg op 10 februari 2015

Over anderhalve maand zal Nederland weer belangrijke keuzes maken, want op 18 maart wordt er gestemd voor de Provinciale Staten, Waterschappen en (indirect) de Eerste Kamer. En het belang van deze verkiezingen moge duidelijk zijn: de politiekleiders van vooral de oppositiepartijen beginnen zich steeds meer te roeren en proberen van deze lokale verkiezingen een referendum te maken over het beleid van de regering. De recente uitspraken van Emiel Roemer maken dat maar weer eens duidelijk. Genoeg reden dus om te proberen een zo goed mogelijk resultaat voor de PvdA neer te zetten!

lees verder »

Samsom moet minister van Polemische Zaken worden

door Marc Newsome op 10 februari 2015

Diederik Samsom rest, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, maar één oplossing. De PvdA-leider moet minister worden, net als Frits Bolkestein in de jaren negentig. De toenmalige VVD-leider werd toen namelijk door de Belgische krant de Standaard omschreven als Minister van Polemische Zaken.

lees verder »

Burgemeester keurt actie bij Moskee in aanbouw af

door Gijs Holla op 8 februari 2015

Burgemeester Lenferink spreekt in een open brief zijn afschuw uit over de actie bij de moskee in aanbouw aan de Ter Haarkade. Ook de fractie van de PvdA is geschokt door de gebeurtenissen en steunt de lijn van de burgemeester. De fractie heeft daarnaast waardering voor de reactie van de islamitische gemeenschap in Leiden. De vele afkeuringen op de sociale media van Leidenaren sterkt de fractie zich te blijven inzetten voor een stad waarin iedereen zich welkom voelt.

lees verder »

Een toekomst voor Beschermd Wonen

door Rald Schalkwijk op 6 februari 2015

In maart wordt in de commissie Onderwijs en Samenleving besproken welke uitgangspunten de wethouder meekrijgt bij het bepalen van het regionale beleid Beschermd wonen. Geen voorpaginanieuws, maar wel belangrijk om wijken waar veel sociale huurwoningen staan, leefbaar te houden. Hoe zit dat?

lees verder »

Aan de slag met wijkpanel Merenwijk

door Abdelhaq Jermoumi op 5 februari 2015

Op 8 juli 2014 is door de Gemeenteraad de motie ‘rotondes Merenwijk’ aangenomen, waarin het college werd gevraagd om geld te reserveren voor de aanleg van rotondes op de kruising Ketelmeerlaan – IJsselmeerlaan en Ketelmeerlaan – Gooimeerlaan en om bij deze inrichting de participatie en de inspraak naar de bewoners te verbeteren. Als onderdeel van het uitwerken van de motie kwam het college met een enquête. Tevens werd in de enquete vragen gesteld over leefbaarheid en de vraag of er behoefte is aan een wijkvertegenwoordiging. De uitslagen van de enquête zijn deze week bekend geworden.Als wijkvertegenwoordiger voor de Merenwijk en zelf bewoner van de Merenwijk heb ik een eigen wijkpanel. Binnen mijn wijkpanel van PvdA leden uit de Merenwijk had ik eind vorig jaar al enkele vragen uitgezet om de discussie vanuit PvdA standpunt straks goed te kunnen voeren. Leefbaarheid, bereikbaarheid en wijkvertegenwoordiging waren ook binnen mijn wijkpanel de vragen.

lees verder »