Aloys van Rest

Afdelingsvoorzitter

Ik ben 59 jaar, geboren in Monster (gemeente Westland), getrouwd met Josie en wij hebben samen 3 kinderen.

Ik ben al meer dan 30 jaar lid van de PvdA en In Monster (toen nog een zelfstandige gemeente) was ik jarenlang actief bij de PvdA afdeling. Als penningmeester en als campagnecoördinator bij verschillende verkiezingscampagnes.

Als voorzitter wil ik het debat binnen en de buiten de partij actief stimuleren. Ook debatten over landelijke thema’s. Het landelijk bestuur moet zich ervan bewust blijven, dat de afdeling Leiden proactief meedenkt en dat zij met adviezen zal komen om ervoor te zorgen, dat we op landelijk niveau een scherp PvdA profiel behouden. Daarvoor hebben we alle kennis in de afdeling heel hard nodig.

Voor vragen en suggesties kunt u altijd contact met mij opnemen.

De 1 mei viering 2017

door Aloys van Rest op 21 april 2017

Beste partijgenoten,

De jaarlijkse 1 mei-viering belooft een mooi programma te worden. Varen door de grachten van Leiden en een avondprogramma in Het Koetshuis, te Leiden.

lees verder »

We komen terug!

door Aloys van Rest op 16 maart 2017

Gisteren heeft de PvdA een dramatische verkiezingsuitslag behaald. Van 38 zetels naar 9 zetels. Het is ongelooflijk, dat onze partij zo’n hoge prijs moet betalen voor het nemen van zoveel verantwoordelijkheid. En we weten natuurlijk allemaal, dat een belangrijke reden ligt in de samenwerking in de afgelopen kabinetsperiode met de VVD.

lees verder »

Roelof van Laar moet hoger op de kandidatenlijst

door Aloys van Rest op 10 januari 2017

Huidig Tweede Kamerlid – en Leidenaar – Roelof van Laar staat op nummer 45 van de kandidatenlijst. Dat is te laag, vindt Aloys van Rest, voorzitter van de afdeling Leiden. “Roelof heeft in de afgelopen periode op verschillende fronten succes geboekt voor de Partij van de Arbeid. Zo speelde hij miljoenen extra vrij voor ontwikkelingshulp-programma’s. Zijn meest recente resultaat is zijn wetsvoorstel ter bestrijding van kinderarbeid.”

lees verder »

Wij zijn op zoek naar jou!

door Aloys van Rest op 15 december 2015

Gevraagd: steun voor het PvdA ombudsteam Leiden. Aangeboden: leuke collega’s, interessant werk, maatschappelijke waardering. Wat wij zoeken: PvdA-leden die een goed luisterend oor hebben om het ombudsteam de komende maanden te ondersteunen. In verband met de uitbreiding van de werkzaamheden zoekt het ombudsteam Leiden versterking. Het ombudsteam is een actief team van vrijwilligers die iedereen

lees verder »

De 1 mei-viering in Leiden: één groot succes!

door Aloys van Rest op 3 mei 2015

Op vrijdag 1 mei hebben de Partij van de Arbeid, de Oude en Jonge Socialisten, de Dag van de Arbeid groots gevierd. Rondwandeling door Leiden Het Leidse organisatieteam heeft een interessant programma samengesteld met voor ieder wat wils. Zo’n 200 PvdA-leden wisten de weg naar Leiden te vinden. Velen startten met de rondwandeling door Leiden. Historicus

lees verder »

Een nieuw jaar

door Aloys van Rest op 1 januari 2015

Het is donderdag 1 januari 2015. Een nieuw jaar. Een nieuw jaar vol met nieuwe kansen.

Hopelijk blijft Nederland in 2015 grote dramatische gebeurtenissen bespaard en komt onze verwarde wereld enigszins tot rust. Minder oorlog, minder vluchtelingenstromen, minder hongersnood, minder haat en hopelijk meer verdraagzaamheid en respect naar elkaar.

“If the Russians love their children too”, zo zong Sting al tientallen jaren geleden en hoorde ik nu weer in de Top 2000! Die boodschap zou meer wereldleiders toch moeten aanspreken.

lees verder »

Wie wil vanuit de PvdA Leiden de landelijke politiek beïnvloeden?

door Aloys van Rest op 30 oktober 2014

De afdeling Leiden kan binnen de Partij van de Arbeid op verschillende niveaus invloed uitoefenen. Zowel binnen het gewest (op het niveau van de provincie), als op het congres en de politieke ledenraad (landelijk) mogen wij als afdeling ons geluid laten horen. Het geluid van de afdeling wordt vertolkt door afgevaardigden.

lees verder »

De PvdA met elkaar in gesprek

door Aloys van Rest op 22 september 2014

De discussie binnen onze partij wordt weer in alle hevigheid gevoerd. Partijleider Diederik Samsom heeft ambities die veel verder gaan dan het PvdA verkiezingsprogramma of regeerakkoord. Minister Asscher komt met banenplannen voor de zorg. Adri Duivesteijn schrijft een essay: “PvdA staat met transactie-denken haar eigen waarden in de weg”. Zaterdag 13 september schreef Volkskrant politiek

lees verder »

Een sportieve ochtend in de Leidse Schaatshal

door Aloys van Rest op 2 maart 2014

Vandaag heeft een delegatie van de PvdA Leiden een bezoek gebracht aan het bestuur van de schaatshal Leiden aan de Vondellaan. En natuurlijk is er daarna ook geschaatst. Het gesprek met het stichtingsbestuur (met appelgebak met slagroom) van de schaatshal was leuk en informatief.

lees verder »