Bestuur

“De PvdA Leiden is er voor iedereen. Het bestuur streeft ernaar maximale ruimte te bieden aan debat, initiatieven en verschillende meningen van haar leden. Zij draagt zorg voor optimale informatie over beleid en activiteiten aan haar leden en legt hierover aan hen verantwoording af. De leden hebben direct invloed op het te voeren beleid van het bestuur. Zij bouwt aan goede contacten met (potentiële) PvdA-kiezers en alle bestaande groepen en instellingen binnen Leiden. Het bestuur is er verantwoordelijk voor dat dit alles kan plaatsvinden in een inspirerende, enthousiaste sfeer van onderling respect, eerlijkheid, gezelligheid en betrouwbaarheid.”

Elke twee jaar kiest de PvdA Leiden een nieuw bestuur. Voor de periode juli 2014 – juli 2016 is dit het bestuur.

Het bestuur vergadert in principe elke tweede en vierde woensdagavond van de maand. Heeft u interesse om een vergadering bij te wonen? Dat kan natuurlijk. Meldt u dan even aan bij onze secretaris. U kunt hem ook bellen of mailen als u lid van de PvdA wilt worden of als u als lid actief wilt worden binnen de afdeling.

Wilt u ons iets toesturen dan kunt u dat het beste naar ons postadres sturen:

PvdA Leiden
Postbus 11315
2301 EH LEIDEN
bestuur@pvdaleiden.nl

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de PvdA Leiden

Op campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen!

door Bestuur op 24 februari 2017

De komende tijd zijn we veel op straat te vinden in aanloop naar 15 maart, want de Tweede Kamerverkiezingen gaan ergens over. Er staat veel op het spel. Saamhorigheid moet het weer winnen van eigen belang. We hebben nu de kans om Nederland écht te veranderen!

Help daarom mee tijdens de Leidse campagne!

lees verder »

17 februari: Maak de Toekomst-tour in Leiden

door Bestuur op 8 februari 2017

Op 17 februari komt de Maak de Toekomst-tour naar Leiden. Ze bieden je een fijne avond met een muziekje, drankje en prikkelende ideeën. Kandidaat Tweede Kamerleden en jonge wereldverbeteraars geven een korte pitch van hun beste idee voor een mooiere toekomst en toetsen dat aan jou en het publiek. Is het een goed idee, wat zou er nog meer kunnen of zijn er misschien zelfs betere ideeën? Tijdens deze avond luister je niet alleen, maar praat je actief mee!

lees verder »

Maandag 6 februari afdelingsborrel

door Bestuur op 5 februari 2017

Op maandag 6 februari is weer de maandelijkse afdelingsborrel van de PvdA Leiden. Het moment om met iedereen bij te kletsen zoals met de fractie- en bestuursleden. De afdelingsborrel is deze keer (nieuwe locatie!) in de WW en start om 21:00.

lees verder »

Commissieleden GR2018 gezocht!

door Bestuur op 28 januari 2017

De PvdA Leiden bereidt zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 (GR2018). Het bestuur is op zoek naar leden voor de programmacommissie en de kandidaatstellingscommissie. Als je genoeg tijd hebt en een bijdrage wilt leveren, roepen wij je op om je nu aan te melden voor één van deze commissies! 

lees verder »

Oude Socialisten praten over zorg

door Bestuur op 23 januari 2017

De zorg, zowel wat we Care als dat we Cure noemen, zal als verkiezingsthema ook ditmaal weer veel aandacht krijgen. Voor met name de SP is de zorg ook ditmaal het belangrijkste speerpunt.

Bij de Oude Socialisten leefde al enige tijd de wens om over de zorg een aparte bijeenkomst te houden. In de marge van andere debatten viel het al eerder op dat over kosten en doeltreffendheid van de zorg door onze deelnemers zeer verschillend wordt gedacht.

lees verder »

Nieuwjaarsborrel PvdA Leiden met Gijs van Dijk

door Bestuur op 8 januari 2017

Onze nieuwjaarsborrel zaterdag was erg geslaagd! Speciale gast op de bijeenkomst was Leidenaar Gijs van Dijk, nummer 5 op de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Hij wil zich sterk gaan maken voor meer zekerheid op de arbeidsmarkt en meer vaste contracten: “Het roer moet echt om: we moeten af van al die tijdelijke arbeidscontracten. Flexibilisering is

lees verder »

We wensen u fijne Kerstdagen en graag tot ziens bij onze nieuwjaarsborrel

door Bestuur op 24 december 2016

Bestuur en fractie van de PvdA Leiden wensen u hele fijne Kerstdagen en een gelukkig 2017. We danken u voor uw steun en kijken er naar uit om u in 2017 opnieuw te treffen, bijvoorbeeld op onze nieuwjaarsborrel, waarvoor we u graag van harte uitnodigen.

lees verder »

Leids raadslid Anna van den Boogaard op kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen

door Bestuur op 22 december 2016

Vandaag presenteerde de Partij van de Arbeid de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op plek 44 staat ons eigen Leidse raadslid Anna van den Boogaard en daar zijn we trots op!

lees verder »

GroenLinks en PvdA Leiden organiseren Open Debatavond over Basisinkomen

door Bestuur op 28 november 2016

De Leidse afdelingen van GroenLinks en de PvdA slaan de handen ineen. Samen organiseren zij op vrijdag 2 december een open debatavond over het basisinkomen. Gemeenten mogen sinds kort experimenteren met het basisinkomen. Moet Leiden dit ook gaan doen? De debatavond vindt plaats tussen 20 en 22 uur in De Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht, waar een panel van deskundigen over dit thema met elkaar en de zaal in gesprek gaat.

lees verder »

Algemene Ledenvergadering 14 december

door Bestuur op 24 november 2016

Hieronder vindt u de stukken voor de algemene ledenvergadering van 14 december. begroting-2016_-2017_realisatie-2015 eindrapport-pec jaarplan-2017-pvda-afdeling-leiden-1

lees verder »

Masterclass Lutz Jacobi: politiek dichtbij de mensen!

door Bestuur op 31 mei 2016

Dinsdag 18 mei was Lutz Jacobi de spreker in de vierde masterclass van de PvdA Leiden in samenwerking met JS Den Haag – Leiden, met als onderwerp De Methode Lutz. Samen met de ruim dertig jonge deelnemers probeerde Lutz haar succesvolle werkwijze in woorden uit te drukken. Wat is het dat Lutz doet of betekent, dat mensen zo aanspreekt?

lees verder »

PvdA Leiden zoekt…! Nieuwe bestuursleden

door Bestuur op 26 mei 2016

Wij zijn opzoek naar een enthousiast nieuw bestuursleden. Je hebt affiniteit met het gedachtegoed van de PvdA en je bent ook lid. Je hebt zin om op een frisse manier de partij in de schijnwerpers te zetten. Je houdt ervan dingen aan te pakken, en bent enthousiast en gemotiveerd. Je kunt opereren in een politieke werkomgeving, weet meerdere partijen te betrekken bij een plan en kan doorpakken wanneer het erop aan komt. Je hebt de komende twee jaar 4 tot 8 uur per week beschikbaar. Een keer in de twee weken is een bestuursvergadering, daarnaast ben je zelfstandig of in werkgroepen nog een paar uur per week bezig. Er is veel vrijheid om zelf activiteiten op te pakken. Initiatief en nieuwe ideeën worden gewaardeerd!

lees verder »

Gezocht: leden Programma Evaluatie Commissie (PEC)

door Bestuur op 20 april 2016

Onze fractie is inmiddels halverwege haar raadsperiode, en dat betekent dat het tijd wordt voor het bestuur om de Programma Evaluatie Commissie (PEC) in te stellen. De centrale opdracht voor de PEC is om de resultaten die de fractie gedurende de afgelopen twee jaar heeft gerealiseerd te evalueren. Vanzelfsprekend vormt het verkiezingsprogramma daarbij primair het

lees verder »

De grote ‘ben jij slimmer dan je partijgenoten?’ PvdA pubquiz

door Bestuur op 7 juni 2015

Is Triviant je favoriete spel of weet je bij Twee voor Twaalf op tv altijd alle goede antwoorden? Of wil je gewoon een gezellig avondje? Dan is deze avond wat voor jou! Donderdag 25 juni organiseert de PvdA Leiden een pubquiz bij sociëteit De Burcht. Vrees niet, niet alle vragen gaan over politiek. We spelen

lees verder »

Breng eens een bloemetje…

door Bestuur op 6 mei 2015

Veel partijgenoten worden ouder en kunnen niet altijd meer een actieve bijdrage leveren aan de Partij van de Arbeid. Ziektes, handicaps of andere ongemakken maken dat zij het contact verliezen met de Partij. Dit terwijl ze zich vaak nog wel verbonden voelen met onze “Rode Familie”. Daarom bezorgd de PvdA op 1 mei vaak rozen bij deze

lees verder »