Mees ten Hooven

Permanente Campagne

Mijn naam is Mees ten Hooven. Ik ben geboren in 1994 en geboren en getogen Leienaar. Ik woon al (bijna) mijn hele leven in deze prachtige stad. Sinds 2013 ben ik lid van de PvdA. Ik studeer bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool, nadat ik een jaar leraar geschiedenis heb gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Toen ik in de zomer van 2013 weer begon met studeren, besloot ik actief lid te worden.

De komende jaren ben ik verantwoordelijk voor de permanente campagne. Zichtbaarheid is enorm belangrijk en daar wil ik me de komende jaren op focussen. Sinds begin 2016 hebben we een ombudsteam. Ombudswerk is belangrijk omdat wij degenen zijn die het beleid in deze stad bedenken. Dan moeten mensen ook bij ons kunnen aankloppen als het even niet goed gaat. Daarnaast moeten we er voor zorgen dat de campagne de komende twee jaar goed georganiseerd is. Die klus wil ik graag op me nemen.

Samsom bezoekt zijn thuisstad: ‘iedereen moet met de bus mee’

door Mees ten Hooven op 17 november 2016

Diederik Samsom was afgelopen woensdag in te gast in Leiden tijdens de Town hall meeting-reeks die we samen hebben georganiseerd met de Jonge Socialisten Den Haag Leiden. Hij had het over de doelen waarmee hij de lijsttrekkersverkiezingen in gaat. Zijn sociaaldemocratische missie is nog lang niet klaar en daarom wil hij graag door als lijsttrekker en partijleider.

lees verder »

Masterclass met Ad Melkert over het Midden-Oosten

door Mees ten Hooven op 5 september 2016

Met trots kondigen wij de volgende masterclass aan: Op vrijdag 16 september om 20:00 komt Ad Melkert een masterclass geven over de huidige situatie in het Midden-Oosten. Ad Melkert was van 2009 tot en met 2011 speciaal vertegenwoordiger van Ban Ki-Moon in Irak. Vanuit die rol komt hij zijn visie over de huidige situatie in

lees verder »

21 maart: Politiek café met Jet Bussemaker

door Mees ten Hooven op 22 februari 2016

Op uitnodiging van de PvdA Leiden en de Jonge Socialisten Den Haag-Leiden komt minister Bussemaker op 21 maart in Leiden spreken over het belang van onderwijs en dan met name van het MBO.

lees verder »

Nieuw ombudsteam PvdA-Leiden van start

door Mees ten Hooven op 20 januari 2016

Op 19 januari ging het nieuwe ombudsteam van de PvdA Leiden van start. Het nieuwe team probeert mensen te helpen door een wirwar van wetten en regels binnen de gemeente. Mensen die vastlopen binnen de gemeentelijke procedures of te maken krijgen met problemen bij het UWV, woningbouwcorporaties en andere gemeentelijke instanties kunnen vanaf nu aankloppen bij het PvdA-ombudsteam.

lees verder »

20 november: Masterclass met de burgemeester over Leiden in de toekomst!

door Mees ten Hooven op 4 november 2015
Foto Omroep West

Noteer in je agenda: op vrijdag 20 november is de tweede masterclass. Onze burgemeester, Henri Lenferink, gaat met ons in gesprek over de stad in de toekomst. Onderwerpen als de Leidse economie, de stad van kunst en kennis, maar ook de veranderende Leidse bevolking en andere sociale vraagstukken komen aan de orde. Wat is de

lees verder »

Gezocht: voetballers en supporters!

door Mees ten Hooven op 22 oktober 2015
Foto Deze foto is gemaakt bij VV Leiden. We zullen zaterdag niet in PvdA-shirts voetballen.

Vanaf vrijdag zullen er weer tijdelijk vluchtelingen worden opgevangen in Leiden, ditmaal in het Universitair Sportcentrum. We waren blij verrast met alle steun die de vluchtelingen vorige week hebben gekregen in de Drie Octoberhal en hoeveel Leidenaren een steentje wilden bijdragen. Voor mensen die vanuit een oorlogssituatie hier naartoe zijn gevlucht, kan het fijn zijn

lees verder »

Cohen roept bij masterclass op tot gesprek

door Mees ten Hooven op 12 oktober 2015

Job Cohen roept op om mensen in hun waarde te laten. “Het vreemde vinden wij vreemd. Praat over dat vreemde om het te leren kennen.” Dat zei Cohen tijdens een masterclass van de PvdA Leiden, afgelopen vrijdag in De Regentenkamer.

lees verder »

VOL!!! 9 oktober ‘If mayors ruled the world’ met Job Cohen!

door Mees ten Hooven op 6 oktober 2015

De masterclass is helaas vol. Hou vooral de website en Facebook in de gaten, 13 november is de volgende masterclass.

Ben jij tussen achttien en 33 jaar en geïnteresseerd in de gedecentraliseerde eenheidsstaat? Dan is deze masterclass wat voor jou!

Negen oktober komt onze voormalig partijleider en tevens voormalig burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, een masterclass geven over de invloed van burgemeesters in het maatschappelijk-politieke veld. Sinds 2014 is Job Cohen hoogleraar gemeenterecht in Leiden, hij bekleedt Thorbeckeleerstoel.

lees verder »

De hoogopgeleide vluchteling heeft bij inburgering niet genoeg aan het leren van 500 Nederlandse woorden!

door Mees ten Hooven op 25 december 2014

Afgelopen elf december hadden PvdA Leiden samen met de lokale FNV, toen nog Abvakabo FNV Rijnstreek/Leiden , een drukbezochte activiteit georganiseerd over “de Nederlandse Droom”. Een themabijeenkomst over de politiek vluchteling in Nederland. Onder leiding van dagvoorzitter Ilias Mahtab werd een paneldiscussie gehouden, met verschillende gastsprekers uit verschillende werkvelden. Daarnaast werden er door Mary Tupan-Wenno

lees verder »