Startbijeenkomst De Rooie Vrouwen Leiden met Marleen Damen

25 november 2020, van 20:00 tot 22:00, Online | Online

Wat?                    Bijeenkomst Rooie vrouwen in Leiden
Wanneer?           Woensdag 25 november 2020, 20:00 uur
Waar?                 Digitaal
Aanmelden?       Vul het formulier in onderaan deze pagina.

Vind jij het belangrijk dat we opkomen voor mensen die het moeilijker hebben, dat we omkijken naar elkaar en samen aan de slag gaan om onze idealen waar te maken? Vind jij het is belangrijk in gesprek te gaan over wat mensen bezighoudt, hun zorgen, hun dromen?

Wij zijn op zoek naar jou. Politiek is veel meer dan de debatten in de Tweede Kamer of in de Raadszaal. Politiek is er ook op straat, in de supermarkt en online. Op al die plekken is het belangrijk dat je de stem van alle mensen uit de samenleving hoort.

Er zijn veel vrouwen politiek actief en het worden er gelukkig steeds meer, maar het kan beter. Zoals Els Borst (oud D66 minister) al zei: “Politiek is te belangrijk om over te laten aan mannen.” Jong, oud, praktisch of theoretisch opgeleid, van welke (culturele) achtergrond dan ook: iedereen kan meedoen.

Zijn vrouwen soms beter dan mannen dan? Onze partijvoorzitter Nelleke Vedelaar antwoordde in Nieuwsuur: ‘Ja, soms zijn vrouwen echt heel veel beter dan mannen. Ik wacht eigenlijk op het moment dat mensen zeggen: “Nou, Nelleke, dat zijn wel heel veel vrouwen op de lijst. Dat lijkt me een heel mooi moment in de geschiedenis”.”

Bij de PvdA vinden we dat vrouwen zich moeten laten horen. Er zijn veel mogelijkheden binnen onze partij; doe bijvoorbeeld mee met  een vrijwilligersactie in Leiden (kinderen voorlezen, eten inzamelen voor de Voedselbank), organiseer zelf iets of denk inhoudelijk mee met één van de raadsleden.

Wij willen graag met jou in gesprek over hoe vrouwen in de politiek actiever kunnen worden en wat we hier samen voor kunnen doen. Wees gerust: actief worden kan op allerlei manieren, dat hoeft geen 40 uur per week te kosten; we vinden het super als je meedoet of -denkt! Op 25 november komen we bij elkaar met wethouder Marleen Damen om te praten over vrouwen in de politiek. Onder andere ons eigen raadslid Tiny Klever zal vertellen wat er allemaal mogelijk is bij de PvdA. Ook horen we natuurlijk graag wat je misschien zelf zou willen doen.

Deze bijeenkomst is er één van een reeks; in volgende bijeenkomsten komen nog meer inspirerende vrouwelijke sprekers aan het woord en roepen wij je op om vooral met vragen, suggesties of acties te komen.

Meld je hieronder aan voor de bijeenkomst, graag tot dan!

Startbijeenkomst 25 november | Rooie Vrouwen Leiden

Woensdagavond 25 november organiseren de Rooie Vrouwen van de PvdA Leiden haar eerste bijeenkomst samen met Nelleke Vedelaar. Samen gaan we in gesprek over vrouwen in de politiek. Vul hieronder je naam en e-mailadres in om je aan te melden. Dan nemen wij contact met je op! Ons raadslid Tiny Klever zal ons die avond alles vertellen over wat er te doen en te beleven valt bij de Leidse PvdA. Vul hieronder je naam en je e-mailadres in om je aan te melden.
  • Op dit moment staan er vier bijeenkomsten gepland tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2021. Wij zullen je dus niet vaak mailen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.