Koop lokaal in de beste binnenstad van Nederland

Door Tiny Klever op 9 maart 2020

Vandaag werd bekend dat Leiden bij de laatste twee genomineerden voor beste binnenstad van Nederland hoort. Prachtig nieuws, dat ons natuurlijk niet verbaasd. Want Leidenaren zijn trots op hun stad en komen graag in het centrum. Om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan al die bijzondere, lokale ondernemers die iedere dag met passie ondernemen en zo de stad kleur geven. 

Tiny Klever, woordvoerder economie, is er trots op dat Leiden misschien wel beste binnenstad van Nederland wordt. Wist je dat Tiny een bijzonder project heeft op Instagram waarop ze leuke winkels en ondernemers in de stad uitlicht? Hieronder vertelt ze er meer over:

‘Als je gemeenteraadslid bent is een van de valkuilen dat je in algemene termen denkt. We maken immers beleid voor, bijvoorbeeld, ‘de ondernemer’ en spreken, bijvoorbeeld, vaak over ‘het MKB’. Onder die etiketten gaan heel veel verschillende bedrijven en mensen schuil.

Wie zijn deze Leidse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf? Met velen van hen hebben we
iedere dag te maken. Denk aan de bakker, de groenteboer, dat leuke koffiezaakje, de
parketspecialist, de dierenspeciaalzaak. Zo kan ik nog wel tientallen voorbeelden noemen. Het
komende jaar breng ik die ondernemingen in beeld: op Instagram plaats ik iedere week minstens één foto van een Leidse ondernemer of onderneming. Nadat ik er iets gekocht heb natuurlijk.

Ik ben pas een paar weken bezig, maar heb nu al gezien dat er veel mensen bij onze lokale ondernemingen werken. Dat er MBO’ers stage lopen, dat er prachtige ambachtelijke producten gemaakt worden en dat iedere ondernemer supertrots is op zijn of haar zaak.

Mijn oproep is dan ook: koop lokaal en verbind je aan de stad. Dat doen de ondernemers iedere dag!

De Partij van de Arbeid zet zich in voor alle Leidse ondernemers die er voor zorgen dat Leidenaren en bezoekers van onze stad een leuke tijd in de stad hebben. Voor de bedrijven waar vele mensen hun dagelijks brood verdienen en waar studenten van alle opleidingen hun eerste carrière stappen zetten.’

Volg Tiny op Instagram via haar account @tinypvdaleiden.
Of volg de hashtags: #kooplokaal, #leukinleiden, #leidseondernemingen, #leidencentrum

Tiny Klever

Tiny Klever

Sinds 1984 woon ik in Leiden. Ik heb gezien hoe de stad sindsdien mooier, levendiger en gezelliger is geworden. Iets om trots op te zijn! Een groot deel van onze inwoners heeft van deze ontwikkeling geprofiteerd, maar er blijft een groep voor wie dat niet zo is. Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid

Meer over Tiny Klever