Naar een beter plan voor de Humanities Campus en bewoners

Door Arjen Liemburg op 16 september 2021

Vandaag maakte de Universiteit Leiden bekend dat zij aan een nieuw plan gaat werken voor de vernieuwing van de faculteit geesteswetenschappen.

Daarmee komt er een eind aan jarenlange onzekerheid voor de huidige bewoners van het Doelencomplex, dat volgens de oorspronkelijke plannen voor nieuwbouw zou moeten wijken. De PvdA is blij dat er nu duidelijkheid is voor deze bewoners én dat zij kunnen blijven wonen waar ze nu wonen.

De PvdA-fractie roept het College van B&W op om samen met de Universiteit aan een plan te werken dat op draagvlak in de stad kan rekenen. De faculteit geesteswetenschappen is hard aan vernieuwing toe. Wat de PvdA betreft gaat deze vernieuwing gepaard met een betere en groenere inrichting van het Doelencomplex, zodat het een prettig gebied wordt voor de hele stad. En wat de PvdA betreft mag er geen twijfel meer over zijn dat de huidige bewoners in het gebied blijven wonen.

Arjen Liemburg

Arjen Liemburg

Al enkele jaren loop ik rond in de lokale politiek. Nieuwsgierig als ik ben, is het voor mij de ideale manier om alles mee te krijgen wat er in Leiden gebeurt. En om af en toe ook nog zelf een bijdrage te kunnen leveren aan het nog mooier, beter en socialer maken van onze stad.

Meer over Arjen Liemburg