Over het tegengaan van verkeersherrie

Door Marc Newsome op 5 juli 2021

Motor- en verkeersherrie. Voor iedereen die in de stad woont een herkenbaar en irritant fenomeen. Want of je nu in de binnenstad woont of in de straten en wijken eromheen: op veel plekken wordt soms behoorlijk hard gereden. Op ons verzoek gaat de gemeente nu in kaart brengen wat er tegen gedaan kan worden. 

Ik heb Leiden gevraagd om te kijken naar Rotterdam: daar zijn ze bezig met een proef met geluidsflitspalen. Een flitspaal langs de weg controleert het verkeer dat langsrijdt. Wie teveel lawaai maakt, krijgt een boete. Hopelijk slaagt de proef en is het een goede manier om uiteindelijk het lawaai van hard optrekkende auto’s en motoren tegen te gaan.

Rotterdam werkt voor de pilot samen met het Openbaar Ministerie en het Rijk. Mogelijk werkt de Rotterdamse aanpak ook voor Leiden. Ik heb de gemeente opgeroepen dat te onderzoeken. Daarnaast heb ik gevraagd of de gemeente samen met het Rijk wil kijken welke andere instrumenten gebruikt zouden kunnen worden om verkeersherrie tegen te gaan.

De gemeente brengt dit komende tijd in beeld en komt dan met informatie naar de gemeenteraad. Ik wil dan, samen met de andere politieke partijen, maatregelen bespreken om verkeersherrie daadwerkelijk tegen te gaan.

Marc Newsome

Marc Newsome

Mijn naam is Marc Newsome, woordvoerder cultuur en bereikbaarheid voor de PvdA Leiden.  Als Leidenaar ben ik er trots op dat we samen bouwen aan een stad waar iedereen zich thuis voelt. In Leiden kijken we naar elkaar om, ook als het even wat minder gaat.  De coronacrisis laat zien hoe belangrijk dat is. Er

Meer over Marc Newsome