Sociale huur Corantijnstraat verdubbeld

Door Arjen Liemburg op 29 november 2021

Al een aantal jaren moeten de balkons van de drie portiekflats aan de Corantijnstraat extra ondersteund worden. Het is een teken van de slechte staat waarin de zestig jaar oude appartementen verkeren. De flats hebben bovendien geen lift en zijn ook van binnen sterk verouderd. Hoog tijd dus dat hier wat aan gebeurt!

De afgelopen jaren heeft Portaal samen met de bewoners gekeken naar de toekomst voor deze flats en het gebied eromheen. Daaruit is het plan gekomen voor sloop van de huidige gebouwen en het bouwen van 160 tot 170 nieuwe appartementen, waarbij ook de omgeving aangepakt wordt. Met dit plan verdubbelt het aantal sociale huurwoningen aan de Corantijnstraat. Wat de PvdA betreft is dit een fantastische ontwikkeling, want de huidige wachtlijst voor sociale huur leidt tot schrijnende woningnood.

Uiteindelijk heeft een overgrote meerderheid van de bewoners ingestemd met sloop van de gebouwen en hebben ze allemaal nieuw onderdak gevonden. Wat de fractie betreft staat er dan ook niks meer in de weg aan het zo snel mogelijk uitvoeren van het plan. Daarom stemde de PvdA in de gemeenteraad in met de uitgangspunten van de herontwikkeling en kijken we uit naar het moment dat de eerste huurders de nieuwbouw gaan betrekken.

Arjen Liemburg

Arjen Liemburg

Al enkele jaren loop ik rond in de lokale politiek. Nieuwsgierig als ik ben, is het voor mij de ideale manier om alles mee te krijgen wat er in Leiden gebeurt. En om af en toe ook nog zelf een bijdrage te kunnen leveren aan het nog mooier, beter en socialer maken van onze stad.

Meer over Arjen Liemburg