Zorgen dat echt iedereen in Leiden met elkaar omgaat

Door Abdelhaq Jermoumi op 23 januari 2020

‘Als ik iets zou kunnen veranderen, dan zou ik willen zorgen dat echt iedereen in Leiden met elkaar omgaat!’ Dat zei ik bij mijn eerste interview als fractievoorzitter bij Unity.Nu. 

Leiden is een populaire stad. We zijn een kennisstad, we doen het goed en we staan op heel veel lijstjes bovenaan. Maar ik zie tegelijkertijd dat het nog niet overal goed gaat. Ook in Leiden groeien nog te veel kinderen in armoede op en zijn de verschillen tussen mensen soms heel groot.

Die verschillen zie ik ook terug op onze scholen. In Leiden zijn inmiddels 3 à 4 scholen die gesegregeerd zijn. Dat past níet bij de sociale stad die Leiden is. Daarom blijf ik er aandacht voor vragen. Toen Unity in mijn eerste interview als fractievoorzitter aan me vroeg wat ik écht zou willen veranderen, was dat dan ook meteen mijn antwoord.

Gelijke kansen
Ik wil dat kinderen gelijke kansen krijgen op school. Dat we daar zeker van kunnen zijn. Dan moet het niet uit maken waar je woont, wie je ouders zijn of hoeveel geld ze verdienen. Iedereen moet de beste versie van zichzelf kunnen worden.

We hebben super goede scholen in Leiden. Op alle scholen is de kwaliteit gewoon goed en toch besluiten mensen – zelfs als er een basisschool in de buurt zit – om een school iets verderop te zoeken, omdat er in de buurt bijvoorbeeld teveel donkere kinderen in de klas zitten. Dat moeten we anno nu niet willen!

Sport
Bij de sport zie ik hetzelfde. Sommige clubs bestaan voor negentig procent uit één bevolkingsgroep. En dat terwijl sport verbroedert en verbindt. Ik blijf er dan ook op gebrand om de tweedeling in Leiden tegen te gaan. Dat is ook de reden dat ik de politiek in ben gegaan. Samen kunnen we er voor zorgen dat echt iedereen in Leiden met elkaar omgaat. Dat blijft mijn inzet en ik hoop dat velen met mij meedoen!

Luister hier het complete radio-interview met Unity.nu terug.

Abdelhaq Jermoumi

Abdelhaq Jermoumi

Leuk dat je iets meer over mij wilt weten. Ik ben raadslid vanaf 2014 en bezig in mijn tweede periode in de Leidse gemeenteraad. Sinds december 2019 ben ik door de fractie gekozen als fractievoorzitter. Dit is een verantwoordelijke rol en ik ben er erg trots op dat ik de groep mag leiden. Leiden is

Meer over Abdelhaq Jermoumi