Bloemen voor mooi tuininitiatief!

Door Suzanne van der Jagt op 22 oktober 2019

Leiden kent veel mooie initiatieven. Eén daarvan is die van Tascha, die met het ‘HandjePlantje’ tuinproject planten een nieuw thuis geeft. Met haar bakfiets haalt Tascha een of meerdere planten op bij mensen die de planten niet langer willen hebben en verrast hier vervolgens iemand mee die niet in staat is dit zelf te realiseren. Bijvoorbeeld omdat iemand hier geen financiële middelen voor heeft, of vanwege lichamelijke of mentale beperkingen.

Tascha vertelt hoe het initiatief is ontstaan: “Eigenlijk vrij spontaan. Iemand die ik kende had haar tuintje helemaal opgeknapt. Wegens omstandigheden was ze een aantal weken niet thuis. Toen we weer thuis kwam, was haar tuin helemaal overwoekerd. Samen knapten we de tuin op en we werden er allebei blij van. Dat bracht me op het idee om meer mensen te gaan helpen. En zo is het gaan rollen.”

Met haar bakfiets is Tascha een opvallende verschijning. Het loopt zeker storm? “Ik ben nog niet zo heel lang bezig, maar mensen weten me al steeds beter te vinden.”

De PvdA Leiden vindt het een goed initiatief, dat helemaal past in de gedachte om Leiden samen socialer en groener te maken. Daarom besloten wij Tascha vandaag te verrassen met een bosje rode rozen. En uiteraard een plant waarvoor zij een nieuw onderkomen gaat zoeken.

Wil je mee weten over dit initiatief van Tascha? Kijk dan op Instagram of bel 06-17616070.

Tascha met rode rozen

Suzanne van der Jagt

Suzanne van der Jagt

Op dit moment werk ik bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als coördinator beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Met veel plezier ben ik daarnaast raadslid voor de Partij van de Arbeid. Ik voer het woord op de onderwerpen Jeugd en Onderwijs. De komende jaren maak ik mij hard voor de mensen die minder

Meer over Suzanne van der Jagt