Bosje bloemen voor Imad en Ger

Door Abdelhaq Jermoumi op 10 april 2021

Afgelopen week bracht ik samen met Gerieke, onze fractieassistent, een bezoek aan de basisschool Bredeschool Merenwijk in de Slaaghwijk. De bedoeling was om daar aan de directrice een bos bloemen te overhandigen. Ger van der Meer was blij verrast, maar zei dat iemand anders de bos bloemen verdiende: Imad.

Imad komt uit Syrië en is enkele jaren geleden naar Leiden gekomen voor een veilig bestaan. Imad is een echt rolmodel voor veel Syrische ouders. Heeft business studies gestudeerd en had in Syrië een mooie baan.  Dit alles heeft hij uiteindelijk achtergelaten in ruil voor een veilige plek voor zijn gezin.

De basisschool werkt samen met de Universiteit en de Gemeente Leiden aan een zogenaamde PIT aanpak. De PIT (Preventief Interventie Team) aanpak is een tweejarige proef waarbij zo’n zestig basisscholieren en hun ouders via een speciale, uit Amsterdam overgewaaide, aanpak worden begeleid. Het gaat om kinderen met een verstoorde sociale ontwikkeling die dreigen af te glijden en nauwelijks toekomen aan gewoon onderwijs.

Onze wethouder Marleen heeft voor deze aanpak geld vrijgemaakt en hiermee ondersteunen wij scholen in Leiden Noord, Zuidwest, de Mors en de Slaaghwijk.

Bij de aanpak is er ook een rol voor ouders. Als het nodig is doet Imad vertaalwerk, ook als culturele tolk, en hij motiveert ouders ook om mee te doen.

In korte tijd heeft Imad zich onmisbaar gemaakt en daarom verdient Imad deze week onze bos bloemen.

Abdelhaq en Imad

Abdelhaq Jermoumi

Abdelhaq Jermoumi

Mijn naam is Abdelhaq Jermoumi en ik ben wethouder Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs. Als vierjarige kwam ik in Leiden-Noord te wonen. Al snel voelde ik me thuis in Leiden en ik hield meteen van onze stad en haar inwoners. Leidenaren zijn mooie mensen die op elkaar letten en die elkaar steunen – ook in moeilijke

Meer over Abdelhaq Jermoumi