Bosje rozen voor Hakim en Francisco

Door Abdelhaq Jermoumi op 28 mei 2020

Tijdens de corona-crisis ontstaan ook hele mooie initiatieven in Leiden. We maakten al eens eerder bijzondere Leidenaren blij met een bosje rozen. Nu durfden we dat met gepaste afstand weer aan! Onze fractievoorzitter mocht het eerste bosje uitreiken. Hij gaf deze namens de hele fractie aan Hakim en Francisco in Leiden Zuid-West, vanwege hun inzet in hun wijk.

Hakim en Francisco zijn actieve jongeren die hun wijk en voetbalclub Roodenburg een warm hart toedragen. Als ervaringsdeskundigen uit Zuid-West kennen zij de jongeren als geen ander. Daarom voelden ze de behoefte om een maatschappelijke rol op te pakken. Aan het begin van de corona-crisis mobiliseerden zij de jongens uit hun team om zich in te zetten voor Leidenaren die vanwege de lockdown niet naar buiten kunnen. Zij bieden hulp aan bij het boodschappen doen, of andere klussen die mensen niet zelf kunnen uitvoeren.

Deze week werden zij benaderd vanuit stichting De Uitdaging en Theehuis Noord om te helpen bij een project waarbij 700 bewoners in de Hoven werden voorzien van een informatiepakket over corona. Wat mooi dat de initiatiefnemers een beroep konden doen op Hakim, Francisco en hun ploeggenoten.

Het bloemetje is erg verdiend voor hun inzet!

Abdelhaq Jermoumi

Abdelhaq Jermoumi

Leuk dat je iets meer over mij wilt weten. Ik ben raadslid vanaf 2014 en bezig in mijn tweede periode in de Leidse gemeenteraad. Sinds december 2019 ben ik door de fractie gekozen als fractievoorzitter. Dit is een verantwoordelijke rol en ik ben er erg trots op dat ik de groep mag leiden. Leiden is

Meer over Abdelhaq Jermoumi