Door Roodenburgerdistr. op 11 maart 2014

De PvdA was in de Tuinstadwijk: de resultaten!

Vorige week was de PvdA op een mooie zonnige zaterdag in de Tuinstadwijk om te vragen wat bewoners van hun buurt vinden. De meeste mensen hebben het naar hun zin in de wijk; ze vinden het er vooral lekker rustig. Woningcorporatie De Sleutels voert groot onderhoud uit aan de huizen in een deel van de wijk, waardoor alles er weer mooi fris uitziet en bovendien de huizen beter geïsoleerd worden. Maar er zijn altijd nog punten die beter kunnen in de wijk.

De bewoners van de Tuinstadwijk waarderen de rust in de buurt. Ook wordt de parkeergelegenheid en de bereikbaarheid van de wijk als pluspunt gezien. De blauwe zone heeft een aantoonbaar positief effect en velen gaven dan ook aan dat zij deze proef graag permanent gemaakt zien. Wel wordt het als vervelend ervaren dat deze parkeerrestrictie vooralsnog weinig gehandhaafd.

Hoewel bewoners aangeven in het algemeen tevreden te zijn over de wijk, hebben zij ook een aantal punten van zorg. De verkeersveiligheid rondom de Herenstraat is voor bewoners rondom deze straat een belangrijk punt. De snelheid van langsrijdende auto’s en passerend vrachtverkeer levert gevaarlijke situaties op. Verder zijn troep en gebrekkig onderhoud van de openbare ruimtes zaken die de bewoners als minpunt van de buurt ervaren.

Verkeersveiligheid, meer voorzieningen voor kinderen, troep en de kwaliteit van de woningen – de woningen die nu niet opgeknapt worden – worden genoemd als de belangrijkste punten waar de politiek iets aan moet veranderen.

De PvdA Leiden neemt deze zorgen en suggesties serieus. Na veel aandacht voor de binnenstad de afgelopen jaren, is het nu tijd voor de wijken rondom de binnenstad. Wanneer woningcorporaties grote investeringen in wijken doen, is dat een goede gelegenheid voor de gemeente om bijvoorbeeld meteen ondergrondse vuilcontainers aan te brengen, of te investeren in de openbare ruimte.

Roodenburgerdistr.

Roodenburgerdistr.

Het Roodenburgerdistrict is de grootste district van Leiden. Het ligt in het zuidwesten van Leiden en bestaat uit de wijken Tuinstadwijk, Meerburg, Lammenschansdriehoek, Fruitbuurt, Professoren- en Burgemeesterswijk, Roomburg, het Waardeiland en de Zeeheldenbuurt. Er wonen ruim 21.000 Leidenaren en er bevinden zich ook veel bedrijven en arbeidsplaatsen (kleine 8.000). Onze voorstellen uit 2014: De wijkvisie

Meer over Roodenburgerdistr.