Elwin Wolters benoemd tot nieuw duo-raadslid

13 januari 2020

Vanaf vandaag, maandag 13 januari, is Elwin Wolters officieel benoemd tot duo raadslid van de PvdA Leiden

Elwin is geen vreemde in de Leidse politiek en heeft in de vorige raadsperiode al gefungeerd als duo raadslid voor de fractie van de PvdA Leiden. Wij zijn dan ook verheugd dat hij in deze periode terug keert in dezelfde rol, maar met als nieuwe portefeuille Werk en Inkomen.

“Het gaat hartstikke goed met Leiden. Leiden wordt groener, socialer en sterker. Dat is mooi om te zien. Maar helaas profiteert nog niet iedereen evenveel van die voorspoed. Ook in Leiden gaan kinderen zonder ontbijt naar school, kan je vanwege de enorme schulden niet meer vooruit kijken of heb je juist dat extra steuntje nodig om weer aan het werk te komen. Voor deze mensen wil ik mij inzetten. In Leiden moet iedereen er zeker van kunnen zijn dat je hulp krijgt als dat nodig is en dat je weer vooruit kunt kijken.
Daarom ben ik blij dat ik mij opnieuw mag inzetten voor deze mooie stad. Als duo-raadslid werk en inkomen ga ik aan de slag met onderwerpen zoals het aanpakken van armoede en schulden en het ondersteunen van mensen die geen werk of een arbeidsbeperking hebben. Mensen die een helpende hand kunnen gebruiken en dat nu niet altijd krijgen.
Deze onderwerpen liggen, vanuit mijn achtergrond in de vakbeweging en mijn huidige werk bij de PvdA Tweede Kamerfractie, mij aan het hart. Met de kennis en ervaring die ik daar op doe, hoop ik ervoor te zorgen dat alle Leidenaren in nog socialere en sterkere stad kunnen wonen.”

Wij kijken met veel vertrouwen naar wat Elwin gaat doen voor de gemeente Leiden, om de stad nog sterker, socialer en groener te maken. Via deze weg wensen wij hem veel succes, maar vooral plezier toe. Mocht je brandende vragen voor hem hebben, kan je hem altijd bereiken via zijn persoonlijke Twitter-account.