Door Marc Newsome op 4 april 2017

Gelukt! Bibliotheek Merenwijk verruimt openingstijden 

Twee jaar geleden dreigde de bibliotheek in de Merenwijk te verdwijnen. Maar de bewoners kwamen in actie om de dreigende sluiting tegen te gaan: ze startten een petitie. Ondertussen zat de gemeenteraad ook niet stil: een meerderheid van de raad (VVD, D66, SP en PvdA) steunde het voorstel van toenmalig cultuurwoordvoerder Erica Linger om de bibliotheek open te houden.

Met als bonus vanochtend: Want vandaag was de aftrap van de verruimde openingstijden van de bibliotheek. Vanaf heden is BplusC Merenwijk twee ochtenden in de week extra open. Martijn Otten en ik waren bij de feestelijke ochtend die BplusC organiseerde in de Merenwijk. Wat opviel: de grote opkomst van bewoners van de Merenwijk, het enthousiasme om met elkaar te werken aan een moderne bibliotheek en de blijdschap dat de bibliotheek behouden is gebleven.

De wijkvereniging zorgt voor vrijwilligers in de bibliotheek en er zijn plannen om ook binnenkort ’s avonds open te kunnen zijn. Behalve de verruimde openingstijden biedt de bibliotheek ook werkplekken aan, filmavonden en komen er ruimtes voor workshops.

Komende maanden wordt duidelijk hoe de bibliotheek de toekomst in zal gaan. Dan zullen we als raad ook de plannen van BplusC bespreken. Voor nu: alle complimenten voor wijkvereniging Merenwijk en BplusC voor hun inzet voor de bibliotheek!
Marc Newsome

Marc Newsome

In 2007 kwam ik vanuit Zeeland naar Leiden om Geschiedenis te studeren. Al na één dag was ik stapelverliefd op onze stad. Ik heb een communicatiebaan in Amsterdam en trein elke dag heen en weer. Na een lange dag werken voelt het altijd fijn om terug in  Leiden te zijn. Ik vind de stille en

Meer over Marc Newsome