Door Martijn Otten op 10 augustus 2014

Geniet van de EL CID!

Toen ik vier jaar geleden zelf over de EL CID wandelde, had ik natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat ik nu studentenwoordvoerder van de PvdA Leiden zou mogen zijn. Voor mij was die week mijn eerste ervaring met de PvdA en haar jongerenorganisatie, de Jonge Socialisten. Maar het was ook mijn eerste ervaring met het studentenleven. De vele studie- en studentenverenigingen. Het nachtje doorhalen op vrijdagavond en dan ’s morgens bij SSR ontbijten. Met onze mentoren Vincent en Niels werden we het terechte groepje van de week. Aan alle studenten die morgen beginnen met hun EL CID de taak om zich ook in dat illustere lijstje te voegen.

De Universiteit en Hogeschool Leiden organiseren al decennialang de grote introductieweek voor studenten om ze kennis te maken met studeren in Leiden en, belangrijker, alles buiten het studeren in Leiden. Voor vele een eerste kennismaking met een stad waar ze misschien wel de mooiste jaren van hun leven gaan doorbrengen. Met 500 mentoren en duizenden studenten een grootse aftrap voor een grootse tijd. Een stad waar je snel genoeg vertrouwd mee zal raken.

Op welke manier helpt de Leidse politiek dan met dit studentenleven? Op heel veel manieren. Woon je al in Leiden? We werken hard aan het bouwen van meer studentenwoningen, de campus bij station Lammenschans is bijna af. En ook bij problemen met huisjesmelkers helpen we graag. Straks zal je ook vaak uitgaan in Leiden? In de Leidse politiek besluiten we over de sluitingstijden en we bouwen nu aan een nieuw popcentrum, de Nobel, waar vanaf eind dit jaar veel mooie optredens zullen zijn.

Wij werken er hard aan om de stad zo mooi mogelijk te maken en hopelijk helpen alle studenten daar dan ook aan mee. Dat beetje rekening dat je houdt met de buren als je ’s nachts laat thuis komt. Dat beetje moeite dat je doet om afval niet op straat, maar in een vuilnisbak te gooien. Of die ene glimlach naar de man die naast je fietst op straat. Het helpt allemaal om Leiden die leuke, mooie en gezellige stad te maken.

Ik kijk heel erg uit naar alle nieuwe gezichten en zie jullie graag bij de informatiemarkt van dinsdagmiddag.

Martijn Otten

Martijn Otten

Op dit moment ben ik duo-raadslid en doe ik een Master Politieke Filosofie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast werk ik ook als Communicatiemedewerker van de Eerste Kamerfractie PvdA en heb ik in het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA gezeten van 2015 tot 2017. Ik wil me net als de afgelopen jaren

Meer over Martijn Otten