Horecagroep in het zonnetje

31 januari 2022

Hoe zorg je er als ondernemer voor dat je voldoende goed opgeleid personeel hebt? Ook voor de coronacrisis was er al een tekort aan mensen en het is nu nog nijpender geworden. Een aantal horeca-ondernemers in Leiden heeft de Horeca Groep Academy opgericht in samenwerking met MBO Rijnland.

De Academy richt zich op ‘omscholers’; mensen die van een andere opleiding komen of uit een ander werkveld, en in de horeca willen werken. Ze zijn over het algemeen wat ouder dan de reguliere MBO-studenten en combineren gedurende een jaar werk met studie. Na dat jaar hebben ze een erkend diploma. Gedurende de opleiding zijn de deelnemers in dienst van een van de werkgevers en MBO Rijnland verzorgt het theoretisch onderwijs. Alle kosten worden door de werkgevers betaald en als tegenprestatie vragen zij de deelnemers na afloop van hun studie nog een jaar voor een van de werkgevers te blijven werken.

Dit mooie initiatief was voor mij de aanleiding om Anouk Goossens, als vertegenwoordiger van de vier bedrijven die de Academy gestart zijn, een bos bloemen te overhandigen. De Academy zorgt voor de opleiding van personeel voor de aangesloten bedrijven en vergroot de kansen van de deelnemers op de arbeidsmarkt.