Door Anna van den Boogaard op 8 september 2017

Huiswerkbegeleiding voor alle kinderen

Op de middelbare school worstelde ik vreselijk met wiskunde. Wat een moeilijk vak vond ik dat! Ik had de mazzel dat mijn vader de huiswerkbegeleiding kon betalen. Hoewel het er niet voor zorgde dat ik echt glorieuze cijfers op de middelbare school haalde, hielpen de extra lessen wiskunde tijdens mijn studie, toen statistiek op het programma stond.

Ik ben nog altijd erg dankbaar dat mijn ouders mij die kans hebben gegeven. Maar wat als je ouders niet de financiële middelen hebben om dit te doen?

De afgelopen jaren zijn de verschillen in het onderwijs enorm toegenomen: kinderen met gelijke intelligentie doorlopen vaak totaal verschillende schoolcarrières. Vaak simpelweg omdat ouders met een bredere beurs extra hulp voor hun kinderen kunnen inschakelen en ouders met minder inkomen niet.

Voor de Partij van de Arbeid is het belangrijk dat we kinderen gelijke kansen geven; dat we zorgen dat ieder kind het maximale uit zijn talenten kan halen. Huiswerkbegeleiding kan vaak net dat ene extra zetje geven, zoals bij mij met mijn wiskunde. Het mag dan niet uitmaken hoe groot de portemonnee van je ouders is.

In Leiden is de vraag naar huiswerkbegeleiding en bijles groot. Toch kunnen veel ouders het niet betalen. Daarom ben ik blij dat het college onlangs onze voorstellen over huiswerkbegeleiding heeft omarmd, waardoor ook kinderen van ouders met een krappe beurs huiswerkbegeleiding kunnen krijgen.

Omdat in Leiden ieder kind moet kunnen meedoen!

Anna van den Boogaard

Anna van den Boogaard

De PvdA is een partij die er is voor iedereen, die niemand buiten sluit en opkomt voor de mensen die dat nodig hebben. Ook in de komende periode zal ik mij in blijven zetten om in Leiden een sterk en sociaal beleid in stand te houden. De tendens naar zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid nauwlettend in

Meer over Anna van den Boogaard