In memoriam | Bob Lodder

9 mei 2020

Vandaag hoorden we dat ons lid Bob Lodder is overleden. Bob is bijna 92 jaar oud geworden. Bob was een graag geziene gast op onze bijeenkomsten en was actief betrokken bij de Oude Socialisten. Ton Kohlbeck schreef dit in memoriam voor Bob Lodder. 

In memoriam Bob Lodder

Vandaag is bekend geworden dat Bob Lodder is overleden. Bob was van 1928, bijna 92 jaar en de laatste tijd kampte hij met veel uitval. In een lichaam dat hem zwaar viel. Op onze bijeenkomsten verscheen hij nog zoveel mogelijk, maar soms lukte dat niet meer. In het gemeentebestuur was hij als secretaris 16 jaar lang “het scharnierpunt tussen het politiek bestuur en het ambtelijk apparaat”. Dat gemeentebestuur nam “met droefheid en berusting” kennis van zijn overlijden. En sprak van zijn groot gevoel voor sociale rechtvaardigheid. En van zijn vriendelijkheid in de omvang.

Zowel het een als het ander hebben wij in de jaren dat hij als kernlid van de Oude Socialisten zich actief bemoeide met onze bijeenkomsten ook mogen ervaren. Hij was gewoon een aardig, erudiet en fijn mens . En een sociaal-democraat in hart en nieren. Moge hij aan het einde van dit mooie leven rusten. In vrede.