In memoriam Marc Witteman

27 december 2018

Op kerstavond is voormalig wethouder Marc Witteman overleden. Hoewel hij al enige tijd ernstig ziek was treft het nieuws ons met een grote schok. We houden warme herinneringen aan zijn tijd in Leiden en wensen zijn naasten alle sterkte toe.

Marc was van 2006 tot 2010 namens de PvdA wethouder in Leiden. Hij hield zich bezig met economie, sport en personeel & organisatie. “Marc heeft de sport in Leiden op de politieke agenda gezet”, aldus Gijs Holla.

Zelf was hij ook enorm sportief. Drie jaar geleden liep hij nog mee in de Leiden Marathon. Toen hij ziek was geworden lukte dat niet meer, maar als eerbetoon kreeg hij uit handen van Tjeerd Scheffer startnummer 1 uitgereikt (zie de foto’s op Sleutelstad).

Een heel mens

Marije van den Berg was fractievoorzitter van de PvdA toen Marc wethouder was. Ze herinnert zich hem als een ‘heel mens’: “Open over wat hem dreef, waar hij over twijfelde, waar hij van baalde en waar hij trots op was.”

“En hij was minstens zo geïnteresseerd in hoe dat dan voor de ander was. Een gesprek met Marc was nooit oppervlakkig en altijd ook persoonlijk.” Het Noord-Hollands Dagblad heeft onlangs een uitgebreid afscheidsinterview met hem gepubliceerd.

Deskundig en betrokken

“Hij vond zijn werk als bestuurder echt leuk en dat zag je”, herinnert huidig wethouder Marleen Damen zich. De laatste jaren was hij burgemeester in Stichtse Vecht.

“Het burgemeesterschap paste hem als een jas: betrokken toegankelijk en altijd enthousiast.”

PvdA Leiden blijft Marc herinneren als een open en deskundig bestuurder met het hart op de goede plek.