26 november 2020

Marc Newsome hoogste Leidenaar op landelijke kandidatenlijst PvdA

Marc Newsome,  ons eigen duo-raadslid, is de hoogste Leidenaar op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid. Hij staat op plaats 43 en wil zich, juist nu, inzetten voor gelijke kansen voor iedereen. 

Marc is geen onbekende in Leiden. Hij is actief bij de 3 October Vereeniging en is bij de Leidse PvdA woordvoerder cultuur & bereikbaarheid. Eerder was hij campagnemanager en afdelingssecretaris van de Leidse PvdA-afdeling.

Als geen ander weet hij hoe belangrijk het is dat kinderen zeker kunnen zijn van een eerlijke start. Hij groeide op als pleegkind en daarmee op een veiliger plek dan bij zijn biologische ouders. Daarom zet hij zich nu met gedrevenheid in voor gelijke kansen voor iedereen. Zo zorgde hij er in de Leidse gemeenteraad voor dat de gemeente de stagevergoedingen van MBO-ers gelijk trok met die van HBO-ers.

Uiteindelijk volgden heel veel Nederlandse gemeenten het Leidse voorbeeld en zorgde zelfs de Rijksoverheid voor een gelijke stagevergoeding. In het dagelijks leven werkt Marc in de culturele sector, als communicatiemedewerker bij het het Prinses Christina Concours.

‘Ik ben vereerd met mijn plek op de landelijke kandidatenlijst’, zegt Marc. ‘Niet alleen ben ik de hoogste Leidenaar. Ik ben ook bijzonder trots zoveel collega-raadsleden uit het land terug op de lijst te zien. Het laat zien dat de PvdA in de haarvaten van de Nederlandse samenleving zit. Volksvertegenwoordiging begint lokaal, in de wijk en op straat. Ik kijk uit naar de campagne!’

Neem hier contact op met Marc.