Marc Newsome wint ‘Duidelijk-Verhaal-Bokaal’

Door Marc Newsome op 12 november 2019

Onze Marc Newsome heeft vanavond de ‘Duidelijk-Verhaal-Bokaal’ gewonnen! De ChristenUnie-fractie reikt elk jaar een bokaal uit aan de Leidse politicus die duidelijke taal bezigt. Marc werd geroemd om zijn mooie succes dat alle stagiairs een gelijke beloning krijgen en zijn eerlijke verhaal rondom pijnlijke bezuinigingen. Voor het eerst werd de prijs dit jaar uitgereikt aan een duoraadslid.

Newsome: “Vanavond kreeg ik onverwacht van de ChristenUnie de Goed-Verhaal-Bokaal uitgereikt. Ik ben erg blij met de prijs! Niet alleen omdat ik het erg bijzonder vind om als duoraadslid de prijs te winnen, maar ook omdat ik het een mooie bekroning vind voor mijn inzet tijdens debatten. Daar probeer ik telkens helder te formuleren en wollig taalgebruik te vermijden, ook als het om lastige of gevoelige onderwerpen gaat. Het is erg eervol dat de ChristenUnie dat heeft opgemerkt.”

Marc Newsome

Marc Newsome

Toen ik meer dan tien jaar geleden hier kwam wonen, was ik meteen verliefd op Leiden. Onze stad is een echte stad en tegelijkertijd een klein dorp. Fiets maar eens de stad in of maak een rondje op de markt en je komt geheid bekenden tegen. Ik vind het belangrijk dat we verder blijven werken

Meer over Marc Newsome