Meer woningen, gelijke kansen en wijkwethouders

16 januari 2022

‘De nieuwe coalitie moet zorgen voor een zelfbewoningsplicht, voor wijkwethouders en fors investeren in gelijke kansen voor kinderen.’ Dat zei lijsttrekker Abdelhaq Jermoumi tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst. 

Tijdens de digitale nieuwjaarsbijeenkomst trapte Abdelhaq de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af. Abdel: ‘De Partij van de Arbeid blijft het verschil maken voor mensen die het minder getroffen hebben. We kunnen trots zijn op wat de PvdA voor Leiden heeft bereik; we hebben een prachtig team kandidaten en een ambitieus programma. Ik kijk er naar uit dat verhaal komende tijd aan Leiden te vertellen.’

Stad waar iedereen zich thuis voelt
Er staat veel op het spel komende verkiezingen. Leiden moet een sociale stad blijven, met plek voor alle Leidenaren. En mensen moeten zich thuis kunnen voelen in hun eigen buurt. De Partij van de Arbeid vindt daarom dat een nieuwe coalitie over in elk geval drie onderwerpen afspraken moet maken.

Meer woningen, gelijke kansen en wijkwethouders
Abdel: ‘Ik wil dat de nieuwe coalitie de zelfbewoningsplicht zo snel mogelijk invoert. We hebben meer betaalbare woningen in onze stad nodig. Wonen is een recht, geen verdienmodel. Daarnaast vindt ik dat de gemeente beter moet luisteren naar wat er in onze straten en buurten speelt. De Partij van de Arbeid wil daarom dat er wijkwethouders komen. De nieuwe wethouders moeten een aantal wijken adopteren. Voor die wijken zijn ze het aanspreekpunt, ze houden er wijkspreekuren en zijn er natuurlijk heel regelmatig te vinden.

Tot slot wil ik dat de gemeente een ambitieus programma ontwikkelt om gelijke kansen te bevorderen. Kinderen en jongeren die het nu al niet makkelijk hebben, worden extra geraakt door de coronacrisis. De gemeente moet een fors progamma ontwikkelen om armoede en schulden aan te pakken en gelijke kansen te bevorderen.’

Meer over de plannen van de Partij van de Arbeid
Nieuwsgierig naar ons verkiezingsprogramma? Klik hier
Meer weten over de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen? Klik hier