Door Erica Linger op 26 mei 2014

Romeinen en amateurkunst

Afgelopen zaterdag ben ik even terug in de tijd geweest in park (castellum) Matilo, waar de opening van Romeinenweek plaatsvond. Toen ik op voorhand aan mijn dochter probeerde uit te leggen waar we heen zouden gaan vroeg ze of we echt in een tijdmachine zouden gaan. Het voelde wel een beetje zo, er was een Romeins kampement, Romeins eten en zelfs Romeinse wijn.

Dit was voor mij het tweede cultuur gerelateerde werkbezoek. Afgelopen week ben ik naar de opening van de Romeinenweek en naar de presentatie van het magazine van BplusC geweest. De presentatie van het magazine was eigenlijk bijzaak, de hele avond waren er optredens van (amateur)kunstenaars die bij BplusC op les zitten of gebruik maken van de faciliteiten. Ontzettend leuk!

Beide werkbezoeken waren voor mij illustratief voor de manier waarop ik vorm wil gaan geven aan de portefeuille cultuur de komende jaren. Kunst en cultuur moeten toegankelijk blijven voor iedereen, alle Leidenaren ongeacht afkomst of portemonnee moeten de kans krijgen om deel te kunnen nemen aan cultuur en zich te kunnen ontwikkelen.

Voornamelijk daarom is het toegankelijk houden van cultuur(educatie) zo belangrijk. Het worden spannende jaren, want zoals overal, zal ook binnen cultuur opnieuw naar subsidies gekeken moeten worden. Dan gaat het om keuzes maken en bij de PvdA kiezen wij voor toegankelijkheid en cultuureducatie. Dat is o.a. waar ik mij de komende jaren hard voor wil gaan maken.

Erica Linger

Erica Linger

Erica was van mei 2014 tot december 2016 duo-raadslid op de portefeuille Cultuur, Recreatie en Economie. Zij is gestopt en vervangen door Marc Newsome. In 1999 ben ik naar Leiden gekomen om te studeren en ik ben niet meer weggegaan. Toen ik na mijn studie in het welzijnswerk ging werken, leerde ik het Leiden van buiten

Meer over Erica Linger