Door Martijn Otten op 14 oktober 2014

Schriftelijke Vragen: Jongerenwerk

Het jongerenwerk is een belangrijke organisatie in verschillende wijken in Leiden. Ze verzorgen voor vele jongeren naschoolse activiteiten, vaak sport-gerelateerd, ze geven informatie aan jongeren en ze kunnen jongeren daardoor ook makkelijker aanspreken op slecht gedrag. Vanuit mijn sport-portefeuille heb ik ook te maken met het Jongerenwerk, want ze leveren ook een aantal combinatiefunctionarissen die werken bij de voetbalclubs VV Leiden, FC Boshuizen en Roodenburg. Ik vind het dus erg belangrijk dat het jongerenwerk zijn functies goed kan uitvoeren en het baart me dus zorgen dat er veel problemen zijn binnen het jongerenwerk. Daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie binnen het jongerenwerk.

We ontvingen als fractie meerdere geluiden dat er medewerkers van het jongerenwerk ziek thuis zitten, gedemotiveerd zijn en dat jeugdhonken leeg staan. Verder lijkt het erop dat er vanuit de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland bezuinigd wordt op het jongerenwerk en we horen graag wat daar de consequenties van zijn. Ik ga deze week ook in gesprek met medewerkers van het jongerenwerk om een beter beeld te krijgen van de situatie.

Lees hier onze “Schriftelijke vragen jongerenwerk“.

Martijn Otten

Martijn Otten

Op dit moment ben ik duo-raadslid en doe ik een Master Politieke Filosofie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast werk ik ook als Communicatiemedewerker van de Eerste Kamerfractie PvdA en heb ik in het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA gezeten van 2015 tot 2017. Ik wil me net als de afgelopen jaren

Meer over Martijn Otten