Door Martijn Otten op 13 april 2017

Slecht onderhoud Vijf Meihal zorgt voor hoge vervangingskosten

Afgelopen winter is de vloer van de Vijf Meihal gerepareerd, omdat er schade was ontstaan. Wij hebben nu echter vanuit sporters en zaalbeheerders vernomen dat de vloer daarbij zo veel schade is aangedaan dat de hele vloer nu vervangen dient te worden. De gemeente zou al hebben berekend dat een vervanging van de vloer circa twee ton zou gaan kosten.

In januari 2017 heb ik al (technische) vragen gesteld over het onderhoud van de Vijf Meihal dat afgelopen winter is uitgevoerd, omdat de sporters veel last ondervonden van de verslechterde kwaliteit van de vloer. De gemeente gaf toen aan dat het gebruik van de mobiele basketbaltorens en de mobiele tribunes tijdens de wedstrijden van ZZ Leiden de extra schade hadden veroorzaakt en dat er in de zomer extra reparaties nodig zouden zijn. Het was toen echter niet duidelijk dat de noodreparatie de situatie zo had verslechterd dat de vloer haast onbespeelbaar was geworden. Deze extra kostenpost van twee ton is extra pijnlijk nu we miljoenen extra nodig hebben voor de grote sportprojecten (zwembad, sporthal en ijshal).

De fractie van de PvdA Leiden is dus geschrokken van deze informatie. Daarom heb ik vandaag het college de volgende vragen gesteld:

  1. Hoe kan het gebeuren dat er bij de reparatiewerkzaamheden zulke schade is aangericht en welke acties heeft het college sindsdien genomen?
  2. Had het college al eerder samengewerkt met het bedrijf dat nu deze fouten heeft gemaakt? Zo ja, was dat destijds wel bevallen?
  3. Is het mogelijk om de schade te verhalen op het bedrijf dat de werkzaamheden heeft uitgevoerd?
  4. Wat zijn de verschillende opties die de gemeente heeft om de schade te herstellen? Moet er per se een nieuwe vloer in of zijn er nog alternatieven denkbaar?
  5. Heeft deze ontwikkeling gevolgen voor de plannen voor een nieuwe sporthal en gaat deze ontwikkeling zorgen voor extra vertraging?
Martijn Otten

Martijn Otten

Ik ben 23 jaar, geboren en getogen Leidenaar en sinds 2014 duo-raadslid van de PvdA. Ik ben in 2010 lid geworden bij de Jonge Socialisten in de PvdA en via de JS ook bij de PvdA actief geworden. Ik heb me gekandideerd voor de raad, omdat ik het belangrijk vind dat Leidenaren zelf ook worden

Meer over Martijn Otten