Door Anna van den Boogaard op 16 mei 2016

Tentoonstelling: Raad staat voor Leiden

Op 9 mei werd de fototentoonstelling ‘Raad staat voor Leiden’ geopend in het atrium van het Stadhuis in Leiden. Fotograaf Hans van Egdom (oud raadslid) vroeg aan 14 raadsleden van verschillende Leidse politieke partijen voor een plek te gaan staan die hun politieke gedrevenheid symboliseert.

Gijs en ik hadden ook de eer om gefotografeerd te worden.

gijs

Gijs: “Ik heb mij laten fotograferen in de wijk Nieuw Leyden, onderdeel van Leiden Noord. Reden hiervoor is omdat ik mij al jaren inzet voor voldoende aandacht op het stadhuis voor de Leidse wijken. Net als alle Leidenaren ben ik ontzettend trots op onze prachtige historische binnenstad, maar de wijken waar 80% van de Leidenaren woont, mogen niet vergeten worden. Een leefbare wijk, een veilige buurt en een groene straat zijn van groot belang voor een fijne stad.”

anna

Anna: “De Chocolaterie bij De Zijl Bedrijven is een leerwerkbedrijf waar mensen met een arbeidsbeperking werken. Deze mensen kunnen niet bij een gewone werkgever aan de slag en zouden dus anders buiten de boot vallen. Er is wat mij betreft niets zo belangrijk dan deze mensen ook werk bieden, zodat zij mee kunnen doen, ook collega’s hebben, en een eigen salaris kunnen verdienen. Ik ben er enorm trots op dat wij dit in Leiden zo goed geregeld hebben.

De beelden geven een mooi overzicht van de diversiteit in de Leidse politiek en zijn nog te zien tot en met 30 mei. Geen tijd om naar het Stadhuis te komen? Bekijk ze dan hier online

Anna van den Boogaard

Anna van den Boogaard

De PvdA is een partij die er is voor iedereen, die niemand buiten sluit en opkomt voor de mensen die dat nodig hebben. Ook in de komende periode zal ik mij in blijven zetten om in Leiden een sterk en sociaal beleid in stand te houden. De tendens naar zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid nauwlettend in

Meer over Anna van den Boogaard