Vacature | PvdA Leiden zoekt twee aanpakkers voor het bestuur

23 augustus 2019

Help jij mee om Leiden nog mooier en de PvdA nog sterker te maken?

Door het vertrek van twee van onze bestuursleden naar Brussel zoekt PvdA Leiden versterking voor het afdelingsbestuur. Er is plek voor een bestuurslid communicatie en een algemeen bestuurslid. Wat heb jij Leiden en de PvdA te bieden?

Het bestuur van de PvdA Leiden is gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de afdeling. De organisatie van activiteiten, het contact met de ongeveer 700 leden en de ondersteuning van de fractie gebeuren allemaal door het bestuur.

In samenwerking met de fractie en actieve leden werken we aan een sterkere PvdA en een groener, socialer en sterker Leiden. De PvdA Leiden neemt deel aan het college van B&W, is actief in de gemeenteraad en organiseert acties en initiatieven in de stad.

Dat doen we allemaal op vrijwillige basis, in een team dat bestaat uit negen enthousiaste en betrokken leden. Kom jij ons team verder aanvullen en versterken?

Wat verwachten we van een bestuurslid communicatie en een algemeen bestuurslid?
Dagelijks zijn fractie- en bestuursleden van PvdA Leiden in touw om Leiden nog groener, sterker en socialer te maken. Die impact willen we ook zichtbaar maken in de stad, op internet en via de diverse media. Daarom zoeken we een bestuurslid communicatie, die het vak in de vingers heeft en hart heeft voor de stad.

Daarnaast zoeken we een algemeen bestuurslid, een aanpakker die mee wil helpen om acties op touw te zetten, die verbindingen kan leggen binnen en buiten de partij en die echt iets voor de stad wil betekenen. Er is genoeg te doen bij PvdA Leiden. De precieze taakverdeling bespreken we gezamenlijk binnen het bestuur.

Wie ben jij?
Je bent uiteraard lid van de PvdA en hebt zin om je in te zetten voor de stad en voor de beginselen van de sociaal-democratie. Je bent bereid je de komende twee jaar minimaal een paar uur per week in te zetten voor deze functie. Eens in de drie weken is een bestuursvergadering, maar daarbuiten vul je zelf je takenpakket in, zelfstandig of in teamverband.

Er is veel vrijheid om zelf activiteiten op te pakken. Initiatief en nieuwe ideeën worden sterk gewaardeerd. Wij zijn benieuwd wat je Leiden te bieden hebt!

Wat bieden wij?
Een bestuursplek in een omgeving vol ontzettend inspirerende, open en betrokken mensen! Je bent aanwezig bij diverse evenementen, bestuurs- en fractievergaderingen en zit daarmee midden in de Leidse politiek. Je krijgt de kans om bij te dragen aan de idealen van de PvdA en daadwerkelijk iets te betekenen voor de stad. Samen bereik je meer!

Je leert de stad door en door kennen en raakt bedreven met de gemeentelijke politiek. PvdA Leiden biedt een groot netwerk in de stad en in de politiek, met veel ervaring en kennis en gedreven mensen. De door jou ingebrachte inzichten en vaardigheden worden daarin gewaardeerd. En dat alles binnen een vereniging waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Interesse?
Spreek het bestuurslidmaatschap van PvdA Leiden je aan? Stuur dan je cv en motivatie uiterlijk zondag 8 september 2019 naar secretaris@pvdaleiden.nl.

Iedereen die lid is van de afdeling Leiden kan zich melden. Het bestuur nodigt alle kandidaten uit voor een gesprek en kijkt ernaar uit om met jou te verkennen hoe je kunt bijdragen aan een beter Leiden en een sterkere PvdA!