Vakantieverhalen

Door Bestuur op 8 september 2020

De vakantieperiode is een tijd waar je even weg gaat van je huidige omgeving om tot rust te komen, om even op te laden. Ondanks dat corona nog steeds roet in het eten kan gooien van de meeste vakanties heeft de fractie toch een moment van rust kunnen pakken. Maar juist deze andere omgeving kan betekenen dat je nieuwe inzichten ontdekt, nieuwe inspiratie opdoet. Wij vroegen daarom ook graag naar de vakantieverhalen van de fractie. Hebben ze iets moois, iets nieuws meegenomen om te gebruiken in de gemeenteraad?

Abdelhaq Jermoumi

“Wij zijn deze zomervakantie helaas niet naar het buitenland geweest. Ik vind het normaal gesproken altijd fijn om in de zomervakantie even helemaal uit de thuissituatie te gaan dmv een buitenlandse reis. We hadden gepland om naar Spanje te gaan en daar in een huisje 2 weken samen met vrouw en 2 zoons lekker aan de kust te genieten. Helaas gooide corona roet in het eten en hebben wij de reis geannuleerd. We wilden vanwege de gezondheidsrisico’s geen buitenlandse reis maken.

We hebben wel een week bezoek gehad van mijn schoonzusje en haar partner uit Frankrijk. Die heb ik veel plekken laten zien en uiteraard zijn we begonnen in Leiden. Een van de leuke dingen in Leiden was een rondvaart door de Leidse wateren. Wat vonden zij dat mooi. Ik ken Leiden natuurlijk erg goed, maar vanaf het water zie je pas echt hoe mooi Leiden is.

Dit heeft mij nog meer doen beseffen hoe goed het is dat we de stad aan het vergroenen zijn.
Aan de andere kant zijn dat soort momenten ook wel een wake up call, omdat het voor veel Leidenaren financieel niet mogelijk is zo een rondvaart door de stad te maken. Hier zou ik best iets aan willen doen. Wat weet ik nog niet, maar er moet iets mogelijk zijn.”

Tiny Klever

“Het fijne van vakantie vind ik dat de verandering van omgeving er toe leidt dat je andere dingen gaat doen. Ik was een weekje in Haastrecht, midden in het Groene Hart. Ik had een pipo wagen, dat heet tegenwoordig een Tiny House, gehuurd dat op een groot grasveld stond met uitzicht over de polders (zie foto). Heerlijk rustig en de mooie stadjes Oudewater en Schoonhoven op fietsafstand. Ik ging veel fietsen, keek niet meer op 10 kilometer meer of minder. Er zijn in de omgeving van Leiden ook veel mooie fietspaden, maar als je me vraagt waarom ik hier dan niet zoveel fiets moet ik het antwoord schuldig blijven.

Heb ik andere inzichten opgedaan? Het tempo is langzamer op het platteland, dat valt me altijd op. Misschien komt dat ook omdat je zelf rustiger bent, je hebt immers vakantie en je hoeft niets. Je hebt natuurlijk veel meer tijd om na te denken, maar ik vind de opbrengst daarvan meestal mager. Ik zit op vakantie vaak een beetje voor me uit te staren en dat bevalt me uitstekend.

Het effect van vakantie is bij mij pas merkbaar als ik weer aan de slag ga. Ik heb weer overzicht, wat was er ook weer belangrijk en laat me minder snel opjagen. Dat duurt ongeveer een maand, dan is het effect verdwenen. En na een paar maanden is het tijd, je raadt het al, voor de volgende vakantie…”

Suzanne van der Jagt

“Ik ben in Frankrijk geweest. Dit was het uitzicht vanaf onze tent (heel vroeg in de ochtend). Ik heb vooral nagedacht over hoe we ervoor kunnen zorgen dat kinderen en jongeren hun stem nog beter kunnen laten horen.”

Marc Newsome

“We zijn een paar weken in Frankrijk en Duitsland geweest. We hebben vooral gekampeerd en het was heerlijk om aan weinig anders dan koffie zetten, brood halen en koude biertjes te denken. We zijn ook een paar dagen in Berlijn geweest en wat me daar opviel is dat mensen zo optimaal gebruik van hun eigen stad maken. We hebben flink wat buurttuinen gezien. De bewoners beheren samen een stukje grond en hebben daar een prachtige groene tuin van gemaakt waar mensen elkaar ontmoeten, fruit en bloemen plukken en kunnen ontspannen. Daarnaast zagen we we op een warme zomeravond ook een geweldige jeu-de-boule-baan, aangelegd door de gemeente, waar de buurt ’s avonds tegen elkaar jeu de boules speelde en de wijk echt ‘samen’ kwam, uiteraard coronaproof. Hartstikke inspirerend om te zien. Ik zou veel meer van dat soort initiatieven ook in Leiden willen zien. Oh, en nog een ander punt is dat Berlijn prachtige graffiti heeft. Zo’n elektriciteitskast knapt er enorm van op!”

 

We zijn klaar voor het nieuwe politieke seizoen! De fractievergaderingen zijn weer begonnen en we werken toe naar mooie plannen voor onze stad in de commissievergaderingen. Ook de campagnetijd komt er weer aan en het verhaal van de PvdA zal grootser worden verkondigd in de stad. Ook zoveel energie na de zomer? Houd de website in de gaten voor komende activiteiten en updates!

Bestuur

Bestuur

“De PvdA Leiden is er voor iedereen. Het bestuur streeft ernaar maximale ruimte te bieden aan debat, initiatieven en verschillende meningen van haar leden. Zij draagt zorg voor optimale informatie over beleid en activiteiten aan haar leden en legt hierover aan hen verantwoording af. De leden hebben direct invloed op het te voeren beleid van

Meer over Bestuur

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe update via e-mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.