Waagstalling ook open op feestdagen

Door Marc Newsome op 13 mei 2022

Met verbazing zag ik in het Paasweekeinde vele geparkeerde fietsen staan in de Breestraat. De Waagstalling, de gemeentelijke fietsenstalling onder het voormalige V&D-pand, bleek gesloten te zijn op feestdagen, zo werd ook gecommuniceerd op de gemeentelijke website. 

Jammer, want juist op feestdagen bezoeken mensen onze binnenstad graag. Om een rondje te wandelen, een terrasje te pakken of om even te winkelen. Het is dan belangrijk dat we Leidenaren de kans bieden om hun fiets te parkeren in een van de fietsenstallingen van de gemeente. De fiets staat veilig en we houden onze straten en stegen vrij van geparkeerde fietsen. Want nog te veel Leidenaren hebben last van fietsparkeeroverlast op straat. De stalling ook open op feestdagen kan helpen om de overlast te verminderen.

Ook open op feestdagen 

Vandaar dat ik de gemeente vroeg om voortaan ook op feestdagen de fietsenstalling in de binnenstad te openen. En met succes: voortaan is de Waagstalling ook op feestdagen geopend, denk bijvoorbeeld aan Pinksteren, de Lakenfeesten en tweede kerstdag. Met Leidens Ontzet is de Waagstalling gesloten, in verband met de onbereikbaarheid van de stalling tijdens Leidens Ontzet.

Daarnaast zegde de gemeente toe om tijdens evenementen nog actiever te handelen om tijdelijke parkeerlocaties voor de fiets te realiseren. Met beide acties ben ik heel tevreden. Goed nieuw voor alle Leidenaren die hun fiets veilig in de stalling willen parkeren en fijn nieuws voor onze binnenstad: we verminderen er de overlast van verkeerd geparkeerde fietsen mee.

Marc Newsome

Marc Newsome

Mijn naam is Marc Newsome en ik ben fractievoorzitter van de Leidse Partij van de Arbeid. Ik ben trots op Leiden en lever er met plezier een bijdrage aan. Het is geweldig om politiek actief te mogen zijn voor de stad waar ik met plezier woon. Ik wil dat alle Leidenaren fijn kunnen wonen in onze stad.

Meer over Marc Newsome