Door Abdelhaq Jermoumi op 9 oktober 2017

Wijkvisie Roomburg-Meerburg van start

En nu de wijken! Omdat Leiden groter is dan alleen de binnenstad. Met dit thema ging de PvdA Leiden de vorige gemeenteraadsverkiezingen in. Omdat we vonden dat de Leidse buurten en straten aandacht verdienden. En omdat we vonden dat de Leidenaren veel beter betrokken moesten worden bij plannen of veranderingen in hun eigen omgeving.
Dankzij ons heeft de gemeente tientallen projecten in de wijk financieel ondersteund. Ook worden bewoners actief betrokken bij nieuwe plannen voor een wijk of buurt, bijvoorbeeld voor de Zeeheldenbuurt en de Prinsessenbuurt in Leiden Noord.
Komende jaren gaan we hard werken aan de Leidse wijken Roomburg en Meerburg. De buurten worden ondersteund met een miljoen euro. De gemeenteraad heeft het bedrag beschikbaar gesteld en de bewoners hebben plannen bedacht om de wijk te verbeteren. Ik vind het mooi om die betrokken bewoners en organisaties te zien. De wijkvisie van de gemeente voor Roomburg en Meerburg is door hun betrokkenheid ook echt hún wijkvisie geworden. En zo hoort het ook: de beste ideeën om een buurt, plein of straat te verbeteren, ontstaan door samen te werken.

Belangrijke thema’s zijn ontmoeting en diversiteit, duurzaamheid en groen, bereikbaarheid, aandacht voor jongeren en verbeteren van park Matilo o.a. door de toegang ernaartoe te verbeteren.

Door de nieuwe plannen voor Roomburg en Meerburg wordt de buurt daar de komende jaren een stuk groener en fijner om in te wonen. Geweldig nieuws.

Zo maken we onze stad Leiden steeds sterker, socialer en groener!

Abdelhaq Jermoumi

Abdelhaq Jermoumi

Mijn naam is Abdelhaq, 42 jaar oud, getrouwd en vader van 2 zoons. Ik woon vanaf 1979 in Leiden. Opgegroeid in Leiden Noord, maar vanaf 2004 wonend in de Merenwijk. Sinds 2014 ben ik raadslid in Leiden en kan ik vertellen dat ik het nog steeds een eer vindt om namens de kiezers hard mijn

Meer over Abdelhaq Jermoumi