Door Helma Baart op 15 november 2015

Wonen, huren, bouwen; wat vindt u?

Ik ben in de Raad gekomen als vertegenwoordiger van de Leidse burger en heb uw input nodig. Niet omdat ik zelf geen mening heb of kan vormen maar gewoon omdat ik op zoek ben, naar ideeën, gedachten, feiten en meningen. Ik wil dus graag positieve input, meedenken, aanreiken van oplossingsrichtingen. Er is geen absoluut antwoord. Niet altijd 1 waarheid.

Ik vind uw mening dus waardevol en wil die graag horen. Voor zover mogelijk liefst wel proberen het lokaal te benaderen. U hoeft ook niet op alles een mening te hebben.

Ik leg 5 stellingen aan u  voor; meer zou uiteraard zeker kunnen, ik kies voor nu even voor deze 5.

Ik ben heel erg benieuwd en geïnteresseerd in uw mening, ik sta er helemaal voor open. Ik ga er vanuit dat er genoeg input komt waar ik goed mee aan de slag kan gaan. Misschien kom ik op een later moment met aanvullende vragen of juist een geweldig plan waar ik jullie input heb kunnen inbrengen.

Stelling 1:

Het bouwen van sociale woningen kan goedkoper (misschien anders?)

Stelling 2:

De hoogte van de huren wordt alleen bepaald door vraag en aanbod

Stelling 3:

Kopen is vaak goedkoper dan huren; (zou iemand met een sociale uitkering een huis moeten kunnen kopen – dus een hoge huur betalen kan maar een lagere hypotheek niet?)

Stelling 4:

Huurtoeslag is symptoombestrijding; hypotheekaftrek anders?

Stelling 5:

Woonruimteverdeelsysteem (woningnet Holland-Rijnland, nu ongeveer 1 jaar in deze vorm) is voor iedereen gelijk (enkel leeftijd (55+) of inkomen relevant); is dit een goede vorm (dus bijvoorbeeld: een jongere van 23 jaar kan gewoon een eengezinswoning krijgen met 4 kamers.

In ieder geval bedankt voor uw medewerking. Ik waardeer het enorm.

Met vriendelijke groet,

Helma Baart
Raadslid PvdA Leiden
Woordvoerder Stedelijke Ontwikkeling en Wonen

Helma Baart

Helma Baart

Ik wil de stem van alle bewoners in Leiden zijn richting de Raad en naar de bewoners terug. Ik ben gekozen als vertegenwoordiger door u en ben er voor u. Ik ben een moeder van 3 volwassen kinderen (2 meiden, 1 zoon). Heeft u mijn hulp nodig? Schroom niet; neem dan vooral contact met mij

Meer over Helma Baart