Het hele jaar door sporten in de Stevenshof

Door Martijn Otten op 9 december 2021

Nu de temperaturen weer verder dalen, krijg ik net als veel andere Leidenaren weer de hoop dat we deze winter kunnen schaatsen. Bij mij in de Stevenshof ligt de enige natuurijsbaan van Leiden die wordt beheerd door de IJsvereniging Rijndijk – Hoge Mors. Afgelopen jaar moest deze ijsbaan helaas gesloten blijven vanwege corona, maar ik hoop dat het deze winter weer gebruikt kan worden. Het is alleen wel jammer dat deze mooie locatie de rest van het jaar weinig gebruikt wordt. Daarom heeft de PvdA voorgesteld om te onderzoeken of deze ijsbaan zo kan worden ingericht dat hier het hele jaar door gesport kan worden.

In de Stevenshof zijn helaas weinig sportgelegenheden. Er is een mooie tennisvereniging waar ik lid ben en er worden door de buurtsportcoaches en wijkbewoners zoals Anna Rasouli mooie sportactiviteiten georganiseerd op de voetbalveldjes in de wijk. Maar verder is er weinig ruimte voor andere sporten en veel bewoners van de Stevenshof sporten dus ook buiten hun wijk. In verschillende wijken wordt er nu gewerkt aan wijksportparken, zoals in de Mors of Noord, waar de hele wijk gebruik kan maken van sportvoorzieningen, en het zou heel mooi zijn als daar ook in de Stevenshof meer ruimte voor komt.

Het afgelopen jaar zijn er bewoners vanuit de Stevenshof geweest die het plan hebben bedacht om de huidige ijsbaan zo in te richten dat er in de winter geschaatst kan worden en dat er de rest van het jaar andere sporten kunnen plaatsvinden. De buurtsportcoaches en scholen in de wijk zijn hier heel enthousiast over. Onder de ijsbaan zit een groot zeil in de grond om het water op te vangen, dus het is niet mogelijk om hele grote sportvoorzieningen hier aan te leggen, maar een kleine atletiekbaan of een 3X3-basketbalveld zijn misschien wel mogelijk. Daarom heb ik wethouder Paul Dirkse gevraagd om te onderzoeken wat er mogelijk is op deze locatie en hij heeft toegezegd dat te gaan doen.

Schaatsers in de Stevenshof, 13 februari 2021

Martijn Otten

Martijn Otten

Ik ben Martijn, geboren en getogen Leiƻhnaar. Ik heb op veel mooie plekken in de stad gewoond en woon nu met veel plezier in de Stevenshof. Maar je ziet ook dat het steeds moeilijker wordt om nog ergens in onze stad betaalbaar te kunnen wonen. Vrienden van mij zijn hun halve maandsalaris kwijt aan huur.

Meer over Martijn Otten