Meer Leidenaren aan het sporten. Nu aan de slag!

Door Martijn Otten op 3 juni 2021

Vanavond heeft de gemeenteraad ingestemd met het initiatiefvoorstel van PvdA-raadslid Martijn Otten. Door dit voorstel wordt deze zomer begonnen met twee uitleenpunten van sportmaterialen, in Leiden Noord en Zuidwest. Alle Leidenaren kunnen zich gratis registreren bij dit Sportplaza en dan kunnen ze gratis sportmaterialen huren. Hiermee zorgen we er op een laagdrempelige manier voor dat meer Leidenaren gaan sporten. De buurtsportcoaches zijn nauw betrokken bij dit plan en gaan zorgen dat de uitleenpunten zo vaak mogelijk open zijn.

“Door de coronacrisis en het sluiten van sportverenigingen wordt er fors minder gesport in Nederland. Daarom ben ik de afgelopen maanden veel de stad in geweest om te kijken wat er nog gebeurt en wat er beter zou kunnen. Daar is dit idee uitgekomen om te zorgen voor een vaste locatie waar Leidenaren elke dag kunnen sporten. Ik heb heel veel mooie reacties uit de stad en gemeenteraad gekregen en ben blij dat het deze zomer kan gaan starten, als veel mensen nog niet op vakantie gaan”, aldus Martijn.

De Ledenraad van de Rabobank Leiden-Katwijk heeft inmiddels ook aangegeven €10.000 te willen besteden om dit project verder te versterken, ter nagedachtenis aan de in januari overleden LSF-voorzitter Rolf Marselis. Binnenkort spreek ik met de Rabobank om te bepalen hoe we dit bedrag het beste tot zijn recht kunnen laten komen.

Martijn Otten

Martijn Otten

Ik ben Martijn, geboren en getogen Leiûhnaar. Ik heb op veel mooie plekken in de stad gewoond en woon nu met veel plezier in de Stevenshof. Maar je ziet ook dat het steeds moeilijker wordt om nog ergens in onze stad betaalbaar te kunnen wonen. Vrienden van mij zijn hun halve maandsalaris kwijt aan huur.

Meer over Martijn Otten