Meerderheid stemt tegen referendum Roomburgerpark

Door Martijn Otten op 18 maart 2021

Terwijl we nog wachten op de verkiezingsuitslag in Leiden, is al wel bekend dat in de voorlopige uitslag 28% voor het referendum heeft gestemd en 65,7% tegen. Een uitslag die we als PvdA natuurlijk zullen respecteren. Dit is een duidelijk signaal dat er te weinig draagvlak is voor de komst van een extra hockeyveld voor LHC Roomburg. Dit is wel vervelend voor deze sportvereniging en voor de kinderen die daar nu niet kunnen gaan hockeyen.

De afgelopen weken zijn we als fractie heel druk geweest met de vele discussies over dit park. Het leek ons niet gepast om actief campagne te voeren voor dit voorstel, maar we zagen het wel als onze taak om mensen te informeren die vragen hadden over dit voorstel. Daarom hebben we een Q&A geschreven, vele mails beantwoord en vele goede gesprekken gevoerd op de verschillende Facebook-pagina’s over dit referendum. Hopelijk hebben we Leidenaren kunnen helpen een geïnformeerde keuze te maken bij het referendum.

Voor de sport blijft er wel een grote uitdaging. We verliezen de komende jaren meerdere sportvelden en er is veel weerstand tegen de komst van nieuwe sportvelden. Dat maakt het extra belangrijk dat we de komende jaren heel zuinig zijn op onze bestaande sportvelden, want als er de komende 10 jaar 10.000 Leidenaren bij komen, zal er ook meer vraag naar sportvelden komen.

De afgelopen weken zagen we wel een felle strijd tussen voor- en tegenstanders, vooral in de omgeving van het Roomburgerpark. Ik hoop dat dat de komende tijd weer verbetert. De komende maanden zal er in de politiek gesproken gaan worden over wat er nu wel gaat gebeuren met onderdelen van dit plan, zoals de toekomst van het schoolplein van de Lorentzschool.

Martijn Otten

Martijn Otten

Op dit moment ben ik raadslid en werk ik als Beleidsadviseur bij de Stichting van de Arbeid. Ik ben woordvoerder sport en gezondheid en doe in de raad ook de debatten over wonen en bouwprojecten. Ik ben sinds 2014 al heel actief voor de Leidse sport (bv. sportstimuleringsfonds) en onderwijs (bv. Teldersschool). Ik blijf me

Meer over Martijn Otten