Duo-raadslid

Elwin Wolters

Werk en inkomen

Nadat ik in 2003 in Leiden aankwam, was ik meteen verkocht. Nu meer dan 15 jaar later, kan ik nog steeds zeggen dat Leiden een fantastische stad is. Een stad waar van alles te doen is, maar niet zo groot is dat je in de drukte verdwijnt. En Leiden is ook een sociale stad, waar we naar elkaar omkijken en ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen.

Een sociale stad. Dat vind ik belangrijk. Dat Leiden een stad is voor iedereen. Dat je in een fijn huis kunt wonen, je kinderen veilig op straat kunnen spelen en dat als je ouder wordt je een plek hebt waar je geholpen wordt.

In de gemeenteraad zet ik me als woordvoerder werk & inkomen in om armoede en schulden aan te pakken en mensen te ondersteunen die geen werk of een arbeidsbeperking hebben. Mensen
die een helpende hand kunnen gebruiken en dat nu niet altijd krijgen.

Deze onderwerpen liggen, vanuit mijn achtergrond in de vakbeweging en mijn huidige werk bij de PvdA Tweede Kamerfractie, mij aan het hart. Met de kennis en ervaring die ik daar op doe, hoop ik ervoor te zorgen dat alle Leidenaren in een nog socialere en sterkere stad kunnen wonen.