Maak kennis met Abdullah Al Awwadi, onze nieuwe duo-raadslid

Door Abdullah Al-Awwadi op 2 februari 2023

In de raadsvergadering van 2 februari werd Abdullah Al Awwadi beëdigd als duoraadslid voor onze fractie. Hij vult daarmee de vrijgekomen plek in die was ontstaan omdat Roel Becker begin dit jaar gestopt is als duo-raadslid. Hieronder stelt Abdullah zich voor.

Wie ben je en wat is je rol in fractie?
Dag allen! Ik ben Abdullah en woon nu ongeveer 8 jaar in Leiden (Zuid-West). Een kleine drie jaar geleden besloot ik politiek actief te worden. Eerst bij de programma- en campagnecommissie en later ook bij het bestuur. Ook stond ik op de elfde plek op de kandidatenlijst van de PvdA Leiden. Door het vertrek van Roel werd ik gevraagd om als duo-raadslid zijn plek in te nemen. Dat ik gevraagd werd vond ik een eer, al had ik liever samen mét Roel in de fractie gezeten. Zijn kunde en vriendelijkheid zal gemist worden.

Wat wil je bereiken tijdens je termijn?
De komende periode zal ik samen met Bo de commissie ‘Onderwijs en Samenleving’ oppakken, waarbij mijn focus zal liggen op het thema ‘Maatschappelijke ondersteuning’. Als duo-raadslid hoop ik bij te kunnen dragen aan socialer en inclusiever beleid. Ook hoop ik de politiek toegankelijker te maken. Neem gerust contact met mij op, telefonisch, per mail of whatsapp.

Hoe is het tot nog toe in de fractie bevallen?
Hoewel ik pas per 2 februari duo-raadslid ben, mocht ik de eerste paar weken een beetje proefdraaien met de fractie. Wat mij meteen opviel is de inzet van alle (duo)raadsleden, zowel tijdens vergaderingen maar ook daarbuiten. Het is een hechte maar diverse groep. Ik voelde mij daarnaast ook meteen welkom en onderdeel van de fractie.

Over de fractie gesproken, tijdens het schrijven van dit stuk werd mij gevraagd wat ik wel eens voor de fractie zou willen koken. Kimchi fried rice! Heerlijk, vullend en makkelijk te maken. Ik zal de pittigheid laag houden. Sowieso ben ik een fan van de Indiase, Japanse Thaise, Koreaanse en natuurlijk de Italiaanse keuken.

Wat vind je de mooiste plek in leiden?
Als het zonnetje schijnt wandel ik graag door Leiden. Tijdens mijn wandelingen kan ik erg genieten van de natuur en architectuur. Niet alleen in de binnenstad maar ook in polderpark Cronesteyn en de mooie Leidse wijken.

Abdullah Al-Awwadi

Abdullah Al-Awwadi

Dag allen! Ik ben Abdullah en woon nu al een kleine 8 jaar in Leiden.Een kleine drie jaar geleden besloot ik politiek actief te worden. Ik had namelijk wel genoeg van de neoliberale koers die Nederland landelijk al jaren  voert. Natuurlijk wou ik dat doen bij de PvdA, omdat ik mij altijd al kon vinden

Meer over Abdullah Al-Awwadi