Maak kennis met duo-raadslid Gerieke Prins!

Door Gerieke Prins op 13 november 2022

Voor de periode van 2022 – 2026 is  een nieuwe fractie aan de slag gegaan voor de PvdA Leiden, met nieuwe én oude bekende gezichten. Eerder stelden we je al voor aan de kersverse wethouder en onze nieuwe fractie, op 10 november is ook een nieuw duo-raadslid geïnstalleerd, namelijk Gerieke Prins! Zij is portefeuillehouder wonen en stedelijke ontwikkeling (samen met Martijn Otten).

Wie ben je en wat is je rol in fractie?
“Ik ben Gerieke Prins en ik ben duo-raadslid stedelijke ontwikkeling en energietransitie voor de PvdA Leiden!”

Hoe waren de eerste weken/hoe zijn de eerste weken je bevallen?
“De eerste weken waren leuk! Meteen een begrotingsbehandeling, waar echt alle onderwerpen voorbij komen, dat was ontzettend leerzaam.”

Wat wil je (sowieso) bereiken tijdens je termijn?
“Ik vind het heel belangrijk dat we iets doen aan antikraak in Leiden. Nu hebben mensen die antikraak wonen geen huurrechten zoals andere huurders dat hebben. Dat betekent dat je contract zomaar opgezegd kan worden, of dat je in een huis woont wat te slecht onderhouden is, en je daar eigenlijk niets aan kan doen. Iedereen die huur betaald heeft recht op goede bescherming.”

Wat vind je de mooiste plek in leiden?
“Ik ben groot fan van de omgeving van de Hooglandse kerk: de Nieuwstraat en de Hooglandse kerkgracht.”
Gerieke Prins

Gerieke Prins

Als student woon ik al een aantal jaar fijn in Leiden. Maar Leiden is juist een stad die zoveel meer types aan inwoners heeft en ik wil ervoor zorgen dat zij zich allemaal vertegenwoordigd voelen in deze stad. Het is niet altijd zichtbaar wie in de stad problemen ervaart, bijvoorbeeld met het vinden van een

Meer over Gerieke Prins