Fractievoorzitter

Abdelhaq Jermoumi

Leefbaarheid, veiligheid, dienstverlening en duurzaamheid

Leuk dat je iets meer over mij wilt weten. Ik ben raadslid vanaf 2014 en bezig in mijn tweede periode in de Leidse gemeenteraad. Sinds december 2019 ben ik door de fractie gekozen als fractievoorzitter. Dit is een verantwoordelijke rol en ik ben er erg trots op dat ik de groep mag leiden.

Leiden is een hele prettige stad. Niet te groot en zeker niet te klein. Alles op fietsafstand, wat wil je nog meer? Leiden is de stad waar ik al sinds mijn 4e levensjaar woon en op school heb gezeten. Ik ben getrouwd en vader van 2 jongens. Ik woon in de Merenwijk.

Zaken die ik belangrijk vind zijn onder andere leefbare en schone wijken, veilige buurten zonder jeugdoverlast, een stad zonder tweedeling en een stad die is voorbereid op de belangrijke overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Hierbij wil ik ervoor zorgen dat iedereen dit ook kan betalen en we aandacht moeten blijven houden voor mensen voor wie dit allemaal een stap te ver is.

Met mijn brede netwerk in de stad en mijn kennis van straten en buurten probeer ik dicht bij de mensen te staan. Dat betekent dat ik erg open sta voor wijkbezoeken en gesprekken met bewoners. Ik heb gemerkt dat het uitleggen van maatregelen of doorverwijzen naar de juiste instantie soms al wonderen kan doen.

Ik ben er trots op dat het PvdA ombudsteam weer actief is en goed gevonden wordt. Hier zal ik als fractievoorzitter mijn steentje aan bij blijven dragen. Neem vooral contact op als je ergens tegenaan loopt en je onze hulp nodig hebt!

Ook komende jaren blijf ik me inzetten voor de thema’s veiligheid, duurzaamheid, leefbaarheid en blijf strijden voor een stad voor iedereen. Wat betreft de dienstverlening bij de gemeente moet er aandacht blijven voor inwoners die niet zo goed om kunnen gaan met computers zoals ouderen en migranten van de 1e generatie. Ik ben er trots op dat we op mijn initiatief het contant betalen in het stadhuis terug hebben gebracht en we werken met gastvrouwen en gastheren die bezoekers de weg in het Stadskantoor kunnen wijzen en helpen met afspraken maken.

Ik sta open voor alle vragen en opmerkingen die de PvdA in Leiden aangaan. Volg mij via social media, nodig mij uit voor een bezoek of kom eens een keer langs in het Stadskantoor.