Lijsttrekker, fractievoorzitter en huidig raadslid

Abdelhaq Jermoumi

Leefbaarheid, veiligheid, dienstverlening en duurzaamheid

Mijn naam is Abdelhaq Jermoumi en ik ben lijsttrekker van de Leidse Partij van de Arbeid. Ik was vier jaar oud toen ik in Leiden-Noord kwam wonen. Aan de hand van buurtgenoten, juffrouw Anneke, mijn ouders en vele anderen ontdekte ik de straten van mijn nieuwe wijk en de stad eromheen. Al snel voelde ik me thuis in Leiden en ik hield meteen van onze stad en haar inwoners. Leidenaren zijn mooie mensen die op elkaar letten en die elkaar steunen – ook in moeilijke tijden.

Als kind al zag ik dat het leven niet voor iedereen makkelijk is. De plek waar je opgroeit, bepaalt nog te veel de kansen die je krijgt in het leven. Ik zag mensen die niet goed konden lezen en schrijven en buren die problemen hadden om de huur elke maand te betalen. Ik wil daarom knokken voor een sterke en betrouwbare overheid. Ik wil zorgen dat mensen die het nodig hebben een steuntje in de rug krijgen. Dat motiveert me elke dag weer om me in te zetten voor onze stad. Jaren geleden startte ik met vrijwilligerswerk in mijn eigen buurt, daarna werd ik raadslid en inmiddels ben ik lijsttrekker en fractievoorzitter van de Leidse Partij van de Arbeid.

Bouwen aan een sociale stad waar iedere Leidenaar zich thuis voelt 

Er is nog genoeg te doen. Want hoewel je op het stadhuis vaak hoort dat Leiden er prachtig bij ligt, zie ik nog nog teveel mensen die daar niet van profiteren. Die geen betaalbaar huis kunnen vinden. Mensen waarbij de coronacrisis er zwaar in hakt. De Partij van de Arbeid bouwt daarom aan een stad waar we er voor elkaar zijn. Waar huizen zijn om in te wonen en niet om grof geld mee te verdienen. Waar we mensen helpen met het vinden van een baan en investeren in een eerlijke start voor ieder kind.

Samen kunnen we op 16 maart kiezen voor wat echt belangrijk is. Voor een overheid die naast mensen staat en luistert naar wat er speelt in onze straten en buurten. Voor een sociale stad. En voor fijne, groene en veilige wijken. Doe je mee? Kies dan op 14, 15 en 16 maart voor de Partij van de Arbeid.

  • Klik hier voor ons verkiezingsprogramma
  • Nieuwsgierig naar de andere kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen? Klik hier