Duo-raadslid

Marc Newsome

Cultuur, Recreatie, Bereikbaarheid

Mijn naam is Marc Newsome, woordvoerder cultuur en bereikbaarheid voor de PvdA Leiden.  Als Leidenaar ben ik er trots op dat we samen bouwen aan een stad waar iedereen zich thuis voelt. In Leiden kijken we naar elkaar om, ook als het even wat minder gaat.  De coronacrisis laat zien hoe belangrijk dat is. Er is nog te veel verdeeldheid in Nederland en dingen die ons aan het hart gaan zijn scheefgegroeid. Dat moet anders! Ik vind dat we allemaal een eerlijke start verdienen en dat we elkaar moeten helpen. Zodat iedereen vooruit kan komen.

Toen ik meer dan tien jaar geleden hier kwam wonen, was ik meteen verliefd op Leiden. Onze stad is een echte stad en tegelijkertijd een klein dorp. Fiets maar eens de stad in of maak een rondje op de markt en je komt geheid bekenden tegen.

In de Leidse gemeenteraad ben ik woordvoerder cultuur & bereikbaarheid. Samen met onze fractie zorgde ik ervoor dat de gemeente de stagevergoeding van MBO-ers gelijk trok met die van HBO-ers. Mijn initiatief kreeg navolging in heel Nederland en zelfs de Rijksoverheid zorgde voor een gelijke stagevergoeding. Het laat zien dat we écht iets kunnen bereiken in de politiek.

Ik stond op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 en maakte toen deze video, waarin ik mezelf voorstel. 

Ik vind het belangrijk dat we met elkaar verder blijven werken aan onze mooie stad en dat we zorgen dat iedereen in onze stad kan meedoen. Zodat het goed blijft gaan met Leiden en beter gaat met álle Leidenaren.

Eerder was ik actief als secretaris van het afdelingsbestuur en campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik werk als marketing-communicatie medewerker voor het Prinses Christina Concours en ben actief bij de 3 October Vereeniging, als commissaris in de PR commissie. Op de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer stond ik op plaats 42.