Kandidaat #3 en huidig duo-raadslid

Marc Newsome

Cultuur, recreatie en bereikbaarheid

Mijn naam is Marc Newsome en ik ben kandidaat #3 voor de Partij van de Arbeid tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Toen ik bijna vijftien jaar geleden in Leiden kwam wonen, was ik meteen verliefd op de stad. Leiden is een echte stad, maar tegelijkertijd zo gezellig als een klein dorp. Maak een rondje op de markt en je komt geheid bekenden tegen. 

Ik vind dat we allemaal een eerlijke start verdienen en daarom ben ik politiek actief. Dit thema komt voor mij heel dichtbij. Toen ik jong was, ben ik op een veiliger plek opgegroeid dan mijn biologische ouders mij konden bieden. Ik ben een pleegkind en mijn pleeggezin was de springplank naar een betere toekomst. Inmiddels woon ik al bijna 15 jaar in Leiden.

Ik zie onze stad steeds mooier worden, maar toch zie ik om me heen nog te veel Leidenaren die het moeilijk hebben. Mensen bij wie de coronacrisis er hard in hakt en die moeite hebben om de huur en rekeningen te betalen. Leeftijdsgenoten die niet een volgende stap in hun leven kunnen maken, omdat ze geen passend huis kunnen vinden. Ik bouw daarom aan een sociale stad waar we ervoor elkaar zijn. Met meer betaalbare woningen en beter onderwijs. Ik knok voor een fijne stad waar iedere Leidenaar zich thuis voelt en kan genieten van cultuur, sport en goede voorzieningen.

Doe je mee?
Kies dan op 14, 15 en 16 maart voor #3, Marc Newsome van de Partij van de Arbeid.

Over mij 

  • Ik woon in de Zeeheldenbuurt
  • 32 jaar, samenwonend met Thomas
  • Ik werk bij de openbare bibliotheek in Delft als teamleider communicatie