Marc Newsome

Woordvoerder Cultuur, Recreatie en Economie
Wijk Zuidwest

In 2007 kwam ik vanuit Zeeland naar Leiden om Geschiedenis te studeren. Al na één dag was ik stapelverliefd op onze stad. Ik heb een communicatiebaan in Amsterdam en trein elke dag heen en weer. Na een lange dag werken voelt het altijd fijn om terug in  Leiden te zijn. Ik vind de stille en verlaten Leidse grachten één van de mooiste Leidse ervaringen. Maar het allermooist vind ik Leidens Ontzet. Met heel veel plezier zet ik me sinds 2015 in voor de 3 October Vereeniging!

Ik ben duo-raadslid omdat ik een sterk en sociaal Leiden wil. In de commissie Werk en Middelen houd ik me bezighoud met cultuur, recreatie en economie. Waarom ik dat voor de Partij van de Arbeid doe? Omdat ik vind dat we ons sterk moeten maken voor gelijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat we cultuur toegankelijk maken voor iedereen en moeten investeren in krachtige wijkwinkelcentra.

Marc vervangt vanaf januari 2017 duo-raadslid Erica Linger. Berichten van haar zijn hier te vinden.

Volg mij ook op Twitter: @marcnewsome

Maak de wijkmarkt op het Bevrijdingsplein levendiger!

door Marc Newsome op 28 mei 2017

Afgelopen week bezocht ik samen met Anna van den Boogaard de markt op het Bevrijdingsplein. Ons belangrijkste doel? Te weten komen hoe de ondernemers daar over de nu geldende openingstijden van de markt denken en te kijken hoe we de markt nog levendiger kunnen maken.

lees verder »

Gelukt! Bibliotheek Merenwijk verruimt openingstijden 

door Marc Newsome op 4 april 2017

Twee jaar geleden dreigde de bibliotheek in de Merenwijk te verdwijnen. Maar de bewoners kwamen in actie om de dreigende sluiting tegen te gaan: ze startten een petitie. Ondertussen zat de gemeenteraad ook niet stil: een meerderheid van de raad (VVD, D66, SP en PvdA) steunde het voorstel van toenmalig cultuurwoordvoerder Erica Linger om de bibliotheek open te houden.

lees verder »

Eerste burgertop een succes!

door Marc Newsome op 24 maart 2017

Samen ideeën ontwikkelen voor onze stad. Dat was de gedachte achter de burgertop die afgelopen woensdag georganiseerd werd in de Stadsgehoorzaal Leiden. Verbinding zoeken door met elkaar te praten over de plek waar je woont en te bedenken hoe we leuker, duurzamer en mooier kunnen wonen en werken. Dat bleek verrassend leuk en effectief: een

lees verder »

[Update] Schriftelijke vragen over weekmarkten

door Marc Newsome op 11 februari 2017

De PvdA-fractie vindt dat de Leidse weekmarkten bijdragen aan een levendige wijkeconomie en een prettige sfeer om te wonen. Een gevarieerde en levendige wekelijkse markt kan een spilfunctie in een buurt vervullen. De markt zorgt voor sfeer in de wijk. Mensen ontmoeten elkaar op de markt en doen op de markt en in het winkelcentrum, hun wekelijkse boodschappen, op enkele meters van hun eigen huis. Samen met de wijkwinkelcentra zijn de markten als het ware de huiskamers van de buurt.

lees verder »

Ik wil dat mijn krant kan blijven blaffen!

door Marc Newsome op 1 februari 2017

Vorige week betrad president Trump voor het eerst het Witte Huis. Tegelijkertijd zette ik mijn eerste stappen in de gemeenteraad. Ik werd beëdigd als duo-raadslid voor de Partij van de Arbeid. In mijn werk als raadslid weet ik me gesteund door kritische journalisten die het werk van de raad, ambtenaren en het College van B&W op de voet volgen. Anders dan president Trump heb ik journalisten in hoog aanzien staan. Dankzij hun werk krijgen inwoners een onafhankelijk beeld van de Leidse politiek voorgeschoteld. En dat is belangrijk: juist nu de gemeente verantwoordelijk is voor belangrijke dossiers, zoals de decentralisatie van de zorg, hebben we luid blaffende waakhonden van de democratie nodig.

lees verder »

Lijsttrekkersdebat Eerste Kamer in Leiden op 9 maart aanstaande

door Marc Newsome op 4 maart 2015
Foto ANP

Vijf politieke partijen in Leiden hebben de handen ineen geslagen en organiseren in Leiden een debat over de Provinciale Statenverkiezingen. Op 9 maart aanstaande vindt in het Rijksmuseum van Oudheden een debat plaats met vijf lijsttrekkers van de Eerste Kamer. Tijdens deze bijeenkomst wordt gedebatteerd over het huidige kabinet, het nut en de noodzaak van de Eerste Kamer en over internationaal beleid.

lees verder »

Algemene Ledenvergadering 4 maart met Leidenaar en Tweede Kamerlid Roelof van Laar

door Marc Newsome op 24 februari 2015

Graag nodigen we u voor de Algemene Ledenvergadering van woensdag 4 maart aanstaande. Aansluitend gaan we in gesprek met Tweede Kamerlid en Leidenaar Roelof van Laar.  We hopen u in grote getale te mogen begroeten! De bijeenkomst vindt plaats in grand-café ‘de Grote Beer’ , Rembrandtstraat 27 te Leiden. Aanvang 20.00, zaal open 19.30 uur.

lees verder »