Fractievoorzitter

Marc Newsome

Cultuur, omgevingskwaliteit, regio en veiligheid

Mijn naam is Marc Newsome en ik ben fractievoorzitter van de Leidse Partij van de Arbeid. Ik ben trots op Leiden en lever er met plezier een bijdrage aan. In de gemeenteraad zorgde ik ervoor dat de uit-agenda verbeterd werd, kwam ik op voor LHBTI+ -rechten en repareerde ik de ongelijke vergoeding van MBO-stagiairs bij de gemeente. Nu krijgen ze evenveel als stagiairs van het HBO en WO.

Ik zit in de politiek omdat ik vind dat we allemaal een eerlijke start verdienen. Ik wil verder bouwen aan een beter en mooier Leiden. Ik zie om me heen namelijk nog teveel Leidenaren die het moeilijk hebben. Vrienden en vriendinnen die geen volgende stap in hun leven kunnen maken, omdat ze geen huis kunnen vinden of moeite hebben om rond te komen. Dat moet en kan anders: ik wil zorgen dat elke Leidenaar zich hier thuis voelt.

De Partij van de Arbeid heeft daar een plan voor. We willen zorgen voor meer betaalbare woningen. Mensen helpen met het vinden van een baan en investeren in goed onderwijs. Laten we samen kiezen voor een overheid die naast mensen staat en luistert naar wat er in onze straten en buurten speelt. Voor fijne, groene en veilige wijken waar mensen zich thuis voelen.

Over mij 

  • Ik woon in de Zeeheldenbuurt
  • 33 jaar, samenwonend met Thomas
  • Ik werk bij de openbare bibliotheek in Delft als teamleider communicatie