Fractievoorzitter

Marc Newsome

Cultuur, omgevingskwaliteit, regio en veiligheid

Mijn naam is Marc Newsome en ik ben fractievoorzitter van de Leidse Partij van de Arbeid. Ik ben trots op Leiden en lever er met plezier een bijdrage aan. Het is geweldig om politiek actief te mogen zijn voor de stad waar ik met plezier woon. Ik wil dat alle Leidenaren fijn kunnen wonen in onze stad. En dat alle kinderen in Leiden de beste kansen krijgen om alles uit hun leven te halen.

In de gemeenteraad zorgde ik er eerder voor dat de Leidse UIT-agenda verbeterd werd, kwam ik op voor de LHBTI+-rechten en deed ik een voorstel om het Arsenaalplein te vergroenen. Een onderwerp waar ik blijvend mee bezig ben is onze bibliotheek: die wil ik graag verbeteren. Met een nieuwe, opgeknapte bibliotheek met méér vestigingen in de wijken kunnen we zorgen dat méér Leidenaren met plezier de bibliotheek bezoeken en krijgen meer stadsgenoten hulp bij lezen, schrijven en digitale vaardigheden.

Ik ben trots dat ik fractievoorzitter mag zijn van de Partij van de Arbeid. Het is de partij waar ik me thuis voel. De Partij van de Arbeid bouwt aan een sociale stad waar iedere Leidenaar zich thuis voelt. Waar huizen zijn om in te wonen en niet om grof geld mee te verdienen. Waar we mensen helpen met het vinden van een baan en investeren in een eerlijke start voor ieder kind.

Over mij 

  • Ik woon in de Zeeheldenbuurt
  • 33 jaar, samenwonend met Thomas
  • Ik werk bij de openbare bibliotheek in Delft als teamleider communicatie
  • Vragen? Opmerkingen: neem contact met me op via [email protected] of 06-17177859