Raadslid

Martijn Otten

Wonen, sport en energietransitie

Ik ben Martijn, geboren en getogen Leiûhnaar. Ik heb op veel mooie plekken in de stad gewoond en woon nu met veel plezier in de Stevenshof. Maar je ziet ook dat het steeds moeilijker wordt om nog ergens in onze stad betaalbaar te kunnen wonen. Vrienden van mij zijn hun halve maandsalaris kwijt aan huur. Ik spreek mensen die 40 bezichtingen hebben gedaan, 50.000 euro over gingen bieden en nog geen huis krijgen.

Volgens mij gaat het dan niet goed met onze stad. We hebben allemaal een dak boven ons hoofd nodig en zeker nu veel mensen moeten thuiswerken is een fijn huis hebben echt een basisbehoefte. En we kunnen gewoon zorgen voor meer betaalbare woningen. Als we de juiste keuzes maken. Over hoeveel woningen we bouwen. Hoe hard we huisjesmelkers aanpakken. Hoe we huurders helpen.

En daarom voel ik me zo thuis bij de Partij van de Arbeid. Omdat betaalbaar wonen bovenaan staat. Omdat wij echt durven om beleggers aan te pakken. Omdat we vol inzetten op het bijbouwen van betaalbare woningen ook als er weerstand is. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat je niet een huis koopt om lekker veel winst te maken, maar om fijn te kunnen wonen. En daar wil ik me de komende vier jaar graag voor blijven inzetten.

Over mij 

  • Stevenshof (Schenkwijk) 
  • 29
  • Ik ben beleidsadviseur bij de Stichting van de Arbeid