Een veilige jaarwisselling

Door Marc Newsome op 29 november 2022

Er komen meer vuurwerkvrije gebieden in de stad en met extra beveiligers worden onze buurthuizen en andere kwetsbare plekken in de stad extra bewaakt. Dat is een notendop het beleid voor de jaarwisseling. Een aanpak waarin de Partij van de Arbeid zich kan vinden.

Onlangs presenteerde burgemeester Lenferink zijn aanpak voor een veilige jaarwisseling. Daarover ging de gemeenteraad afgelopen week in gesprek. Samen met politie, brandweer, woningcorporaties, jongerenwerk wordt een veilige jaarwisseling voorbereid. Illegaal en te zwaar vuurwerk wordt opgespoord en wanneer er te vroeg vuurwerk wordt afgestoken of vuurwerk wordt afgestoken op plaatsen waar het niet mag, wordt ook opgetreden. Dit alles om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Vuurwerkvrije zones
Komende jaarwisseling zijn de binnenstad, het stationsdistrict, alle parken, de dierenweide ten westen van het Jacques Urlusplantsoen, de omgeving van asiel Stevenshage en de Oostvlietpolder vuurwerkvrije zones. De gemeente voert een uitgebreide communicatiecampagne om te zorgen dat iedereen daarvan op de hoogte is. Hopelijk wordt het een succes, dan is de kans groot dat we komende jaren steeds meer vuurwerkvrije zones in de stad krijgen. Dat is in het belang van het voorkomen van gevaar, schade of overlast.

Veiligheid
Voor de Partij van de Arbeid is het belangrijkste dat de jaarwisseling veilig verloopt en met de aanpak die de burgemeester presenteerde hebben we daar vertrouwen in. Met oud & nieuw zijn hartstikke veel mensen aan het werk. Denk aan de brandweer en politie, maar ook aan mensen in de zorg en mensen die in het openbaar vervoer werken. Zij werken op het moment dat andere mensen feest vieren: laten we het hen zo makkelijk mogelijk maken. Daarnaast willen we dat de stad heel blijft: vorige jaarwisseling was er forse schade bij twee buurthuizen, aan een fontein en op vele andere plekken in de stad. Laten we heel houden wat ons dierbaar is.

Ervaar je vuurwerkoverlast? Heb je ideeën en/of vragen over vuurwerk, de jaarwisseling of iets anders? Laat het weten. Mijn contactgegevens vind je hier: https://leiden.pvda.nl/wieiswie/marc-newsome/

Marc Newsome

Marc Newsome

Mijn naam is Marc Newsome en ik ben de fractievoorzitter van de Leidse Partij van de Arbeid. Ik wil dat alle inwoners van Leiden zich thuis voelen in onze stad en hier met plezier wonen. Het is een grote eer om gemeenteraadslid te zijn voor de stad waar ik zo van houd. Naast de vergaderingen

Meer over Marc Newsome