Raadslid

Bo Lemmens

Onderwijs, jeugd en jeugdzorg

Mijn naam is Bo Lemmens, vicefractievoorzitter en raadslid van de PvdA Leiden. Ooit ben ik voor de liefde naar Leiden verhuisd en zo werd ik ook verliefd op deze stad die mij veel heeft mogen brengen. Met veel trots en plezier zet ik mij daarom in voor deze stad. Mijn portefeuille in de raad is Onderwijs en Samenleving. Een brede en uitdagende portefeuille waar ik graag samen met duo-raadslid Roel Becker handen en voeten aan geef: van jeugdzorg tot onderwijsbeleid, van wmo tot kinderopvang.

Het zijn onderwerpen naar mijn hart. In mijn ogen moet elke Leidenaar gelijke kansen krijgen, kansen om het beste uit zichzelf te halen. Dit begint bij kinderen, waarvoor goed onderwijs voor iedereen beschikbaar moet zijn, al helemaal voor zij die dat het hardst nodig hebben. Zo kan ieder kind een goede start maken. Daarnaast geloof ik erin dat wij in deze stad moeten luisteren naar elkaar, en moeten omkijken naar een ander. Zo voorkomen we dat aspecten als armoede, schulden of laaggeletterdheid mensen op oneerlijke wijze op een achterstand zetten. Samen strijden we voor een eerlijke kans, voor iedereen.

Heb je vragen, wil je jouw verhaal delen of een suggestie doen? Schroom vooral niet om contact op te nemen. Dat kan het makkelijkste door te mailen naar [email protected].  

Over mij

  • Havenwijk-Noord
  • Ik ben 28 jaar oud
  • Ik werk bij de Sociaal-Economische Raad (SER)