Raadslid

Esmee van Meer

Werk & inkomen, economie en financiën

Mijn naam is Esmee van Meer. Ik ben geboren in de Flevopolder en woon sinds 2014 in Leiden. In mijn ogen verdient iedereen een goede basis en mogen de opleiding van je ouders, de buurt waar je bent geboren of wie je bent niet bepalen hoe groot je kansen zijn om je plek te vinden in het leven. 

In het gezin waarin ik opgroeide, heb ik gezien hoe moeilijk het kan zijn als een kind moet leven met een lichamelijke handicap of een verstandelijke beperking. Oprechte aandacht in onderwijs en een steuntje in de rug zijn dan ontzettend belangrijk. Mijn ouders wisten waar ze moesten zijn om dingen goed te regelen, maar niet elk kind heeft ouders die dat kunnen doen.

In de gemeenteraad ben ik nu woordvoerder werk en inkomen, economie en financiën. Vanaf die plek wil ik me inzetten voor Leidenaren die niet goed kunnen meekomen, bijvoorbeeld door hun gezondheid, ongelijke behandeling of financiële omstandigheden. Als je schulden hebt bijvoorbeeld of moeite hebt om je rekeningen te betalen, ervaar je vaak veel stress, heb je misschien nog wel meer problemen dan alleen met geld en zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Daarnaast vind ik het van groot belang dat de overheid zelf meer uitgaat van vertrouwen, zorgt voor een goed vangnet en helpt met het vinden van een plek waar je je fijn voelt en tot je recht komt. Voor mij zijn armoedebestrijding en schuldhulpverlening, een goed vangnet en werk of dagbesteding die bij je past daarom belangrijke thema’s om op te focussen.

Over mij 

  • Ik woon in de Pesthuiswijk 
  • Ik ben 27 jaar
  • Ik ben beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid