Nieuw perspectief voor de Kaasmarktschool én een bruisende Kaasmarkt

Door Marc Newsome op 19 april 2021
Een maand geleden presenteerde de Stichting Stadsatelier aan de Kaasmarkt hun plannen voor de Kaasmarktschool. In het bidbook beschrijft de stichting mooie plannen voor de cultuur in Leiden. De Kaasmarktschool wordt een plek voor en door de stad en voor en door de cultuur. De Stichting heeft met het bidbook goed werk geleverd. Er staat een inhoudelijk en realistisch plan. 
Spannende tijden dus. Zowel voor de Kaasmarktschool als ook voor de Leidse kunst en cultuur. Want wat zou het mooi zijn als we er een nieuwe open en bruisende culturele hotspot bij krijgen in onze stad. Daarom vroeg ik aan de gemeente wat ze van de plannen vinden en hoe de gemeente de initiatiefnemers wilt helpen.
De Partij van de Arbeid vindt namelijk dat we de Stichting moeten helpen. Want met hun plannen blijft niet alleen de Kaasmarktschool behouden. De Stichting wil de Kaasmarktschool ook meer openen voor de hele stad. Het lijkt ons een mooie toevoeging voor de Leidse kunst- en cultuursector. En niet te vergeten: voor een fijne en groene Kaasmarkt. De Stichting wil de Kaasmarktschool namelijk verbinden met de Kaasmarkt door het gebouw letterlijk te verbinden met de Kaasmarkt. Dat lijkt ons ook een mooie meerwaarde voor het nieuwe plein.
Kortom: De Partij van de Arbeid vindt dat we de Stichting verder moeten helpen. Hun plan is een goede impuls voor het makersklimaat in de stad, maakt de Kaasmarkt een fijnere plek om te zijn en zorgt voor een nieuwe culturele hotspot in de stad. Veelbelovend! En daarom stelde ik de wethouder de volgende vragen:
  • Is de wethouder het met de Partij van de Arbeid eens dat de plannen van de Kaasmarktschool een goede toevoeging zijn voor de Leidse kunst- en cultuursector?
  • Op welke manier wil de wethouder de Stichting Stadsatelier aan de Kaasmarkt helpen om hun plannen te verwezenlijken?
  • De Stichting zegt in hun bidbook dat voor verdere uitwerking 6 extra maanden nodig zijn. Kan de wethouder die 6 extra maanden voor de Stichting Stadsatelier toezeggen, zodat ze de tijd hebben voor de verdere uitwerking van het plan?

De wethouder antwoordde in gesprek te zijn met de Kaasmarktschool en liet weten dat de gemeente goed samenwerkt met de initiatiefnemers. Ik hoop dat ze extra tijd krijgen om hun plannen uit te werken!

Meer informatie over het initiatief vind je hier 

Marc Newsome

Marc Newsome

Mijn naam is Marc Newsome, woordvoerder cultuur en bereikbaarheid voor de PvdA Leiden.  Als Leidenaar ben ik er trots op dat we samen bouwen aan een stad waar iedereen zich thuis voelt. In Leiden kijken we naar elkaar om, ook als het even wat minder gaat.  De coronacrisis laat zien hoe belangrijk dat is. Er

Meer over Marc Newsome