Doe mee aan Doemee.Leiden.nl👈

Door Abdullah Al-Awwadi op 18 februari 2024

Als duoraadslid Leefbaarheid en Bereikbaarheid voor de PvdA Leiden vallen Bestuur, Dienstverlening en Bereikbaarheid bij mij taken. Onderwerpen die verrassend veel met elkaar te maken hebben. Dat komt voor een groot deel door de website Doemee.Leiden.nl. Dit is een online platform waarop Leidenaren hun mening kunnen geven over verschillende gemeentelijke projecten, veelal projecten die te maken hebben met infrastructuur.

Bij sommige projecten op Doemee zie ik veel reacties, maar dat is lang niet bij alle projecten zo. Dat Leidenaren dat ook doen is belangrijk, omdat daarmee veel meer Leidenaren betrokken worden bij beslissingen die onze stad vormgeven.

Daarnaast hoop ik dat ook het PvdA-geluid wat vaker terugkomt op Doemee. PvdA leden kunnen als Leidse inwoners laten horen wat zij van de plannen vinden. Als PvdA Leiden zetten wij ons in de gemeenteraad in voor een inclusieve, sociale, groene en duurzame stad. Ook op het gebied van mobiliteit.

Projecten op Doemee.Leiden.nl

Momenteel staan er twee projecten op Doemee die wel extra onder de aandacht gebracht mogen worden. Het eerste project is de herinrichting van de route Plesmanlaan-Schipholweg, Morssingel, Morsweg, Rijnzichtbrug tot en met de kruising met de Haagweg. Deze herinrichting heeft als doel de route te vergroenen, de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. Ook wordt gestreefd om de route autoluwer te maken en meer te gebruiken voor het openbaar vervoer. Als Leidse PvdA leden kunnen jullie hier echt nog een stempel op drukken!

Het andere project is de ontwikkeling van Knooppunt Leiden Centraal. Dit is de plek waar bus, trein, fiets en auto samenkomen en waar mensen van de ene op de andere vorm van vervoer kunnen overstappen. Door de groei van het aantal inwoners en banen in de stad en de regio, groeit het aantal reizigers flink. Die groei zal ook in de toekomst blijven. Leiden Centraal is daarom echt toe aan vernieuwing.

Jullie input is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze projecten aansluiten bij de behoeften van onze stad. Daarom hoop ik dat jullie deel (blijven) nemen aan Doemee.Leiden.nl en jullie stem te laten horen voor een inclusieve, duurzame, groene en sociale stad! Samen kunnen we ervoor zorgen dat Leiden een stad wordt waarin iedereen zich veilig en comfortabel kan verplaatsen, en waar groen en leefbaarheid hand in hand gaan.

Dank voor het lezen,

Abdullah Al-Awwadi

Abdullah Al-Awwadi

Dag allen! Ik ben Abdullah en woon nu al een kleine 8 jaar in Leiden.Een kleine drie jaar geleden besloot ik politiek actief te worden. Ik had namelijk wel genoeg van de neoliberale koers die Nederland landelijk al jaren  voert. Natuurlijk wou ik dat doen bij de PvdA, omdat ik mij altijd al kon vinden

Meer over Abdullah Al-Awwadi