12 juni 2022

Een overzicht van komende week

Afgelopen week werd het beleidsakkoord bekend en gaf onze algemene ledenvergadering er akkoord op. Volgende week gaat de nieuwe coalitie in gesprek met de rest van de gemeenteraad over de plannen voor Leiden. Ook worden dan de nieuwe wethouders voorgesteld en benoemd. Hier is een overzicht van de bijeenkomsten volgende week:

Dinsdag 14 juni, vanaf 20:00 uur

Op dinsdag 14 juni wordt afscheid genomen van de huidige wethouders. Omdat Ashley North, Fleur Spijker en Yvonne Delft ook kandidaat-wethouder voor het nieuwe college zijn, wordt alleen bij het afscheid van Paul Dirkse stilgestaan. De vergadering is te volgen via de website van de gemeenteraad via deze link.

Donderdag 16 juni, vanaf 19:00 uur

Op 16 juni wordt gesproken over de verkiezingen, het (in)formatieproces en het beleidsakkoord 2022-2026, dat GroenLinks, D66, PvdA en CDA hebben gepresenteerd. Elke partij krijgt 6 minuten spreektijd. Namens de PvdA-fractie spreekt Martijn Otten, als een van de onderhandelaars.

Daarna volgt de voordracht van de nieuwe wethouders. Namens de PvdA dragen we Abdelhaq Jermoumi voor als wethouder. Hij zal zich aan de gemeenteraad presenteren en de gemeenteraad kan vervolgens vragen stellen. Daarna wordt gestemd over de nieuwe wethouders, zodat ze daarna beëdigd kunnen worden. De vergadering is te volgen via de website van de gemeenteraad via deze link.

Wil je de raadsvergadering op locatie bijwonen? Neem dan contact op met [email protected]. Er is waarschijnlijk (zeer) beperkt plek om gasten uit te nodigen.

En verder

Als het nieuwe college geïnstalleerd is, heeft Leiden een nieuw stadsbestuur, bestaande uit de gemeenteraad, en het college van burgemeester en wethouders. Omdat Abdelhaq wethouder wordt en nu raadslid is, komt er een plek voor de PvdA vrij in de raad. Op 7 juli wordt daarom Marc Newsome geïnstalleerd als raadslid. Hij vult de plek op die vrijkomt omdat Abdelhaq Jermoumi wethouder is geworden. Na de zomer start vervolgens Gerieke Prins als nieuw duoraadslid.